1998 kong ming zhong cha

16/01/2011, postat in ceai,puerh

Acest blog mi-a facut legătura cu multe persoane care au aceeaşi pasiune ca şi mine.  Dacă la începutul acestui blog eram aproape singur, acest lucru s-a schimbat pe măsura ce timpul a trecut. Sunt foarte mulţi iubitori de ceai chinezesc iar numarul lor tot creşte.  Domnul  Tudor  Tuleasca are o selecţie sănătoasa de puerh,  din care mi-a trimis şi mie un numar generos de mostre. ( Mulţumesc mult )

Am început cu un shu puerh din 1998.  Ceaiul avea exact ce căutam, acea notă de claritate pe care nu ştiu cum să o descriu şi foarte puţine shu puerh-uri  din care am încercat eu o au.

Ming se traduce ‘clear/bright’, dar am aflat asta abia după ce am băut din ceai. In general shu puerh-urile care au nota asta de claritate te duc cu gandul la gheaţă, sau lac liniştit ( vorbesc de efectul pe care îl simt), pentru ca nu te încălzesc aşa cum fac majoritatea puerh-urilor.

Ca o ultimă notă, din cunoştinţele mele,  zhong cha nu se referă la un anumit tip de ceai, ci la un brand de ceai, creat de guvernul chinezesc în 1951.

M-am oprit cu pozele la 3 infuzii pentru ca lumina şi bateriile nu au mai ţinut cu mine.

Categorii:ceai, puerh, Taguri:, , , , , un comentariu  
Acest post are un comentariu :
17/01/2011, 07:18Vertange

Nu ai idee cat de tare ma bucur sa descopar acest blog!
In ultimul timp am devenit o mica maniaca in ceea ce priveste ceaiul si sunt intr-o cautare continua de informatii despre aceasta licoare magica.:)

Adauga comentariul tau