1999 CNNP Zong Cha

22/01/2011, postat in ceai,puerh

Înca un puerh care îmi place tare de la Tudor.  Am avut o mostră generoasă din acest puerh, aşa că am avut posibilitatea să îmi fac mai mult decât din celelalte. Nu pot să vă descriu exact gustul ( practică care mie îmi displace un pic), dar pot să zic că dă o senzaţie deosebit de plăcută în spatele gurii şi este unul din puerh-urile  care lasă un after-taste deosebit de plăcut(Ce termen există în română pentru asta ?).

De asemenea,  unele puerh-uri au aşa un iz de praf  (la cele de proastă calitate zici că bei praf), care nu se simte deloc aici, semn ca a fost pastrat bine. Mie personal mi se pare foarte catifelat (tot la senzaţie mă refer) şi o sa închei cu un mulţumesc Tudor . O sa incerc sa fac şi eu rost de o bucată, se merită.

.gallery {
margin: auto;
background:#f5f5f5;
}

.gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%; }

.gallery img {
/** border: 2px solid #cfcfcf; */
background:#fff; border:2px solid #e8e8e8
}
.gallery-caption {
margin-left: 0;
color:#666
}

Categorii:ceai, puerh, Taguri:, , , , , , 4 comentarii  
Acest post are 4 comentarii :
23/01/2011, 10:38Mihaela

In comert se vinde ceai pu-erh sub marca Grande, la 2 lei…nu inteleg cum e posibil, ori nu e pu-erh, ori e de foarte slaba calitate.
Si mai mult, il incadreaza in categoria de ceaiuri rosii.

23/01/2011, 13:11Cha

Un puerh decent se poate cumpara cu 5 dolari 300 grame sau cu 500 de dolari. Exista puerh de foarte proasta calitate cu 100 de dolari. E o piata plina de mituri si falsuri.
De obicei ce intra sub marci europene e foarte proasta calitate. La demmers si carturesti e foarte proasta calitate si presupun ca la orice rebranduiesc sub numele lor.

Totusi, dupa cum mi-a zis un cineva care mai citeste aici, exista si o franciza demmers in Bucurest, Livada de Ceai, care vinde puerh de calitate ok.

23/01/2011, 13:31Cha

M-am uitat la voi pe bloguri , nu pot sa cred ca exista puerh la plic. Ceaiul la plic nu e ceai oricum , dar m-o distrat foarte tare.

Cat despre categorii, depinde ce sistem de clasificare. Cele mai comune clasificari sunt dupa tip si dupa culoare. Dupa tip , stii deja, puerh (asta ar fi resturi oribile de shu puerh), si dupa culoare in sistemul chinezesc ar fi negru.

Acum, nu stiu cine o facut clasificarea dupa culoare, de exemplu ceaiul cunoscut in piata noastra drept negru (Yunnan, Keemun, tot ce e la plic la noi) , este ceai rosu la chinezi. Am un post despre clasificarile chinezesti aici : http://blog.chadao.ro/ceaiurile-chinezesti-pe-scurt/

Bineintels, e un post incomplet, exista sute de subtipuri.

23/01/2011, 17:55Mihaela

Multumesc pentru explicatii. Astept sa beau un Pu-Erh adevarat, am vazut intr-adevar la punga la Carturesti (Casa de Ceai) dar ai spus ca sunt de proasta calitate.

Adauga comentariul tau