2 surprize

27/05/2009, postat in ceai

Una placuta , si  una neplacuta.

Prima , cea neplacuta.  Am vazut Mao Feng la un magazin bun de ceai .  Mao Feng este o tehnica speciala de cules ceai verde , in care se ia mugurele si 2 frunze de marime egala.  In teorie , ar trebui sa fie un ceai care cel putin arata foarte bine.  Mao Feng– ul pe care l-am cumparat eu … nu e mao feng de nici o culoare. E si mai scump decat majoritatea celorlalte ceaiuri chinezesti verzi  de acolo.  Am vazut foarte putine frunze intregi , ce sa mai zic de doua  frunze egale  si un mugure.  Asta e si hotie si reclama proasta la ceai bun. Mi-am comandat de pe net dintr-o sursa mai buna , cand o sa primesc o sa fac o comparatie si o sa postez.  Pana atunci o sa  pun o poza zilele urmatoare cu ceaiul de acum.

A doua surpiza. Cea placuta. Mi-am cumparat ceai dintr-o sursa mai putin buna decat cea de unde am luat ceaiul verde  Mao Feng.  Am luat o punga cu gandul sa o duc cu mine la munca .  Dupa ce am preparat ceaiul , pe langa ca avea un gust foarte bun ,  aproape am ramas blocat cand am vazut ca majoritatea frunzelor sunt intregi … si au langa ele un mugur.

Partea proasta e ca amandoua sursele nu au idee daca ceaiul e bun sau nu. Si mai mult ca sigur in amandoua cazurile e vorba de un blend , menit sa produca acelasi gust, de fiecare data , indiferent de sezon.    Poate fi si un lucru bun , mai ales pentru consumatorul obisnuit sau ocazional.  Da mie  tot mi se pare hotie sa ii zica Mao Feng,  daca nu e.  Mai sunt multe alte exemple , dar le las pe alte posturi.  Oricum , dupa cum am mai zis , se va deschide un nou teashop in Cluj Napoca  , cu ceai de calitate . Eu am avut norocul sa trec pe acolo inainte sa se deschida.

Numa bine.

Categorii:ceai, Taguri:, , , , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau