2000 Yong Pin Hao “Yi Wu Zheng Shan”

07/07/2010, postat in ceai,puerh

O turta sheng puerh ( verde), pe care am cumparat-o de la Yunnan Sourcing .  Deoarece e foarte greu de ales online acest tip de ceai, l-am rugat pe Scott ( al cui e magazinul), sa ma ajute sa aleg.   O am de aproximativ un an, dar abia recent m-am obisnuit cu ea.

Acest tip de ceai e destul de dificil de facut, daca nu ai o idee despre cum ar trebui sa fie la gust.  Mai ales daca de abia intri pe segmentul puerh . In ultimele dati, de fiecare data cand l-am facut am zis : “Aha!Asa se face!” . Am obtinut multe rezultate bune, dar nu o experienta consistenta. La inceput. Acum mi destul de familiar,  dar si din cauza ca experienta mea s-a imbogatit din mai multe parti.

Am facut acest ceai in diferite ceainice, in diferite locuri si cu diferite cantitati. A trecut aproape un an pana cand m-am incumetat sa scriu despre el.  Oricum, acum stiu sa il fac in mai multe feluri.  Odata, am prajit  o bucata pentru cateva minute, apoi  am fiert-o timp de opt minute.  Ceaiul a iesit rosu, cu un gust destul de diferit, chiar daca caracterul (cum il simti) e acelasi. ( O sa scriu candva despre acest mod de a face puerh )

B2

Poza de deasupra e de prima data cand am facut acest ceai.  Am folosit ceainicul gresit. Categoric. Peretii acelui ceainic sunt prea subtiri si este prea plat pentru acest tip de ceai. Candva, o sa scriu si povestea acelui ceainic, care a fost foarte obraznic pana la momentul cand i-am gasit ceaiul potrivit.

In timp, am experimentat cu mai multe ceainice, inclusiv cu acesta, si am obtinut rezultate mult mai bune. Desi mi-ar placea sa folosesc ‘dragon egg’-ul pentru acest ceai, acela ramane pentru shu puerh. Pentru sheng puerh va ramane ceainicul din pozele de mai jos.

2000 Yong Pin Hao "Yi Wu Zheng Shan"

Intr-una din dati, l-am facut in gaiwan, cu o cantitate foarte mica de ceai.  Rezultatul, a fost foarte diferit fata de ce ma asteptam.  Gustul si efectul, a fost diferit, semanand foarte putin cu ce obtin din ceainic.   O sa scriu candva si despre asta.  Cu aceasta ocazie, va recomand tuturor un gaiwan, daca nu aveti deja. E un instrument foarte versatil si comod.

Vendor description

This tea cake is pressed from naturally growing (wild arbor) trees that are 100 to 200 years of age. The tea is entirely first flush of Spring 2000 (end of March), the kill-green process (sha qing) was done in woks (small batch) and is stone-pressed with a heavy stone press. After compression the tea was dried naturally without baking to preserve its natural state.

The brewed tea is thick and sweet, the liquor color is a deep gold color. An excellent hand-processed Yi Wu tea from a natural setting! This is one of Yong Pin Hao’s first productions and is arguably the best tasting Yi Wu tea I have ever sold! The leaves are solid and heavy, mostly whole leaf/bud sets. The aroma is incredibly complex and aromatic. The flavor is thick and satisfying with so many different levels to it and a sweet finish.

A moderately pricey cake but if you figure 7 grams per session (using 100ml pot or gaiwan), you could get 57 sessions out of this cake. Well worth it for lovers of high quality aged Yi Wu.

Net Weight: 380 grams per cake

Ingredients: Yi Wu Mountain (Mengla) sun-dried Yunnan Large Leaf varietal tea Produced by Yong Pin Hao Tea Factory.

Adauga comentariul tau