2008 Jing Mai

11/09/2010, postat in puerh

Un  shu puerh foarte bun de la  @cantontea .   In italic, aveti descrierea de la ei de pe site.

An outstanding cooked puerh that already demonstrates the complex notes sought after in a young puerh which indicates it will continue to mellow and improve with age. The raw nutty notes are softened by the dry, ripe fruit hints and the lingering sweet aftertaste.

2008 Jing Mai Shu Puerh

Mi-a placut acest ceai destul de mult.  Daca nu as sti ca e din 2008 as fi zis ca e mai vechi.  Ca si gust se compara, dar ca efect de incalzire nu e la fel ca alte turte mai vechi. Avand in vedere ca aceasta turta e din Europa, pretul e destul de mic.  Ma gandesc sa imi cumpar doua, dupa cum recomanda si ei, una pentru consum si una pentru invechit. ( Stie cineva care  e termenul corect in romana pentru aging? La vin cum se foloseste? )

Jing Mai este prescurtarea de la  Jing Mai Shan , care este un munte in regiunea  Langang , pe care se cresc plante de ceai special pentru puerh.

Din pacate mi s-au terminat bateriile la camera si nu am reusit sa fac poze la toate infuziile ( care au fost multe). Poate pe viitor o sa mai fac o serie de poze cu toate infuziile, desi putin probabil, deoarece incep sa ma gandesc sa reduc numarul de poze  din posturi  si sa las doar pe flickr toate infuziile .

Pentru a prepara acest ceai, am folosit yixing-ul meu ‘ou de dragon‘ . Bineinteles, recomand metoda gongfu .  Temperatura ridicata e cheie.

Pretul acestei turte este undeva la 14 GBP, adaugand transportul si folosind codul de reducere ( LEAF ) pe care cititorii mei il pot folosi,  o sa  iasa pe la 25 GBP , aprox 100 RON.  Eu zic ca se merita. Puteti cumpara turta de aici

Categorii:puerh, Taguri:, , , , , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
15/09/2010, 15:05Tudor Tuleasca

Aging = invechire – ca la vin 🙂
Ii localizasem si eu pe cei de la Canton Tea Co., in special pentru ca sunt printre putinii din Europa care au in oferta si ceainice de Yixing. Si cum imi doresc de (foarte!!!) mult timp unul si nu gasesc, ma intrebam daca sunt fiabili.

De asemenea, multumesc pentru existenta site-ului, invat o gramada de lucruri 🙂

15/09/2010, 15:40Cha

Eu iti multumesc pentru aprecieri :). Site-ul nu e up2date, blogul contine mai multe informatii, dar o sa rezolv asta. Sper 🙂

Cat despre Canton, sunt foarte de treaba. o comanda de la ei ajunge in 3-4 zile max. Si nu uita sa folosesti codul LEAF , ai 10% discount cu codul asta. Au doua pachete de starter foarte bune si avantajoase ca pret, unul pentru puerh si unul pentru ceaiuri din toate categoriile. Cred ca am postat si aici ( daca nu pe blogul in engleza) . Daca ai orice nelamurire cu ei, am relatii bune cu ei si pot discuta. De exemplu, pana acum vreo 2 luni aveau pretul la shipping gresit pentru Romania, si l-au rezolvat in 24 de ore in urma unui mail.

Numai bine.

Adauga comentariul tau