Acasa, Episodul 1, Tie Guan Yin

16/06/2010, postat in ceai,oolong

Weekend-ul trecut am fost acasa la parinti.  In bagaj , am avut 2 ceainice, 3 feluri de ceai, niste cescute  si laptopul. Strictul necesar.   Dintre ceainice, un yixing, pentru tie guan yin , si un ceainic mic de portelan,  care poate fi folosit generic pentru gongfu cha.

M-am ‘obosit’ sa imi duc ceainicul pentru yixing deoarece am urmarit ceva mai special.  Eu percep acest ceai ca ceva foarte floral.  Gustul imi aduce aminte de flori, iar dintre flori , cel mai mult cu niste bujori. Intamplarea face ca parintii mei au multe multe flori ( vezi poze) . Mirosul lor complementeaza (pentru mine) foarte bine tie guan yin-ul.  Momentul nu a fost nici el la intamplare ales.  Am ales seara, momentul cand unele flori devin mai active, iar altele mai putin active, gradat, pe masura ce se innopta.  Acest lucru a mers mana in mana cu modul in care ceaiul isi schimba gustul.  Nu este singurul motiv pentru care am ales acest moment. Atata spun deocamdata,  scopul final acestui ceai a fost in primul rand echilibrarea corpului meu dupa caldura de pe zi.
Tea at my parents home
O sa observati ca nu am obisnuita tavita pe care fac ceaiul. De fapt si de drept, tavita nu e absolut necesara pentru gongfu cha . Neavand cu mine una,  am inteles acest lucru mai bine.  Am folosit o farfurie ca sa compensez.  Acest lucru mareste foarte mult atentia pe care o acorzi ceaiului (dar recomand totusi tava, mai ales la inceput). In sesiunile urmatoare, am invatat sa ma folosesc mai bine de farfurie, si am  inteles cum au evoluat instrumentele de gongfu cha in timp, in special stilul vechi de serviciu gongfu cha .

P.S.:
Mi-am dat seama ca nu am nici un post cu tie guan yin , desi am multe poze cu acest ceai. Asa ca , va urma 🙂

Acest post are un comentariu :
16/06/2010, 13:49Tweets that mention Acasa, Episodul 1, Tie Guan Yin @ Calea Ceaiului -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Chadao Romania, mancare chinezeasca. mancare chinezeasca said: Acasa, Episodul 1, Tie Guan Yin: Weekend-ul trecut am fost acasa la parinti.  In bagaj , am avut 2 ceainice, 3 fel… http://bit.ly/bo6zP3 […]

Adauga comentariul tau