Acasa, Episodul 2, Ceai verde cu menta

21/06/2010, postat in ceai

Al 2-lea ceai care l-am facut acasa. Ceai verde cu menta . Menta proaspata din gradina chiar.

Eu foarte rar amestec ceai cu altceva, si niciodata in yixing sau in gaiwan . Totusi , din an in an se intampla exceptii. Aceasta e una din ele. Nu am putut rezistat tentatiei de a folosii menta proaspata. Caldura foarte mare a avut si ea cuvantul ei. Menta e  yin, deci rece, ceaiul verde la fel, impreuna, ar trebui sa fie o combinatie foarte racoritoare ( bine , logica o fost ca daca in Maroc se bea ceai verde cu menta, o fi bun el la ceva).  In informatia care o ajuns la noi, ceaiul verde marocan se face cu gunpowder (desi eu cred ca se foloseste de mai multe feluri). Eu nu am folosit asa ceva, ci  am folosit ultima cantitate de Monkey King pe care o aveam de anul trecut.

Aproape am umplut ceainicul,  a fost un pic prea mult, infuziile fiind “cum trebuie” doar de la tura a 4-a sau a 5-a . In schimb, a avut efectul racoritor pe care l-am urmarit. Cu toata caldura care era.  O ajutat si terasa si florile din jur.
Tea at my parents home
De data asta  m-am folosit mai bine de farfurie, dupa cum se vede in poza. Cred ca  intelegerea mea asupra stilului gongfu a progresat putin.  In saptamana ce a urmat, am inceput sa experimentez fara tava, dupa cum veti vedea in posturile urmatoare.  Acest lucru  m-a ajutat foarte mult  in intelegerea unor anumite aspecte a ceaiurilor. In principal, folosirea unui vas in loc de o tava iti ofera o anumita libertate in creerea unei experiente  si  cere o atentie mai mare asupra ceaiului   ( o sa mai scriu despre asta) .

Categorii:ceai, Taguri:, , , , , un comentariu  
Acest post are un comentariu :
21/06/2010, 22:29Tweets that mention Acasa, Episodul 2, Ceai verde cu menta @ Calea Ceaiului -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Chadao Romania, mancare chinezeasca. mancare chinezeasca said: Acasa, Episodul 2, Ceai verde cu menta: Al 2-lea ceai care l-am facut acasa. Ceai verde cu menta . Menta proaspata… http://bit.ly/acikHp […]

Adauga comentariul tau