Anxi Rou Gui

24/01/2010, postat in ceai,oolong

Inca un (excelent) oolong despre care am mai multe date.

Origine : Satul Da Ping, regiunea Anxi , Fujian , China
Recolta: Primavara 2009
Vartietate: Rou Gui
Atitudine: 400-600 m
Alte date: Productie mica, direct de la fermier.

Rou Gui este o  varietate de oolong , care  in traducere inseamna scortisoara.  Anxi este numele regiunii , deci acesta ar fi Rou Gui din Anxi . De fapt majoritatea ceaiurilor chinezesti indica regiunea si tipul de ceai , foarte putine au nume exotice  (gen Fantana DragonuluiLong Jing).

Eu unul nu am simtit gust de scortisoara, dar ceaiul a tinut destul de mult  , si si-a dat drumul cu adevarat abia dupa doua – trei infuzii.   Ceaiul a tinut pe putin 10 infuzii, dar nu am publicat toate pozele. Incerc sa nu va poluez cu prea multe poze si sa arat doar esentialul.  Reamintesc ca pentru oolong-uri,  apa trebuie sa fie aproape de fierbere , si e neaparat nevoie de infuzii succesive ca sa obtineti ce-i mai bun din el.  Ceaiul isi da drumul cand i se deschid frunzele (vedeti diferenta in poze).

Si tin sa zic ca pentru oolong-uri, incercati  pe cat posibil sa faceti rost de un ceainic mic. Sau macar un gaiwan.  Diferenta in gust .. se simte.

Adauga comentariul tau