Bai Ling Gong Fu – varietatea Fu Ding Da Bai Cha

27/01/2010, postat in ceai,hong cha

Un ceai kung fu , de la Canton Tea Co . Acest tip de ceai neaparat trebuie facut folosind metoda gong fu cha , sau altfel nu veti obtine tot ce-i bun din el. E putin probabil sa cunoasteti acest ceai doar dintr-o infuzie.  Daca vreodata reusiti sa faceti rost de un ceai negru  (adica rosu ) chinezesc de calitate, neaparat sa faceti rost si de un serviciu de ceai, nu veti regreta.

Origine: Bai Lin, Muntele Tai Mu , Regiunea Fu Ding , Provincia Fujian
Recolta:  Primavara 2009
Grad : Top
Atitudine : 500 – 800 m
Varietate : Fu Ding Da Bai Cha
Certificare : Productie mica , direct de la fermier

Am facut o multime de infuzii din acest ceai, iar gustul lui s-a schimbat treptat. Nu am postat toate pozele, iar cele din galerie sunt din infuzii diferite (la care le-am uitat numarul) .

Reamintesc ca pentru ceai negru chinezesc , temperatura  apei trebuie sa fie foarte ridicata , aproape de punctul de fierbere (desi se poate cobori pana pe la 90 la unele, in functie de gust).  In nici un caz ceaiul negru nu trebuie sa fie amar, ci mai degraba dulce. Unele au note de afumat , si lemn , dar nici acelea nu sunt amare. Daca ceaiul negru pe care il preparati e amar , a fost lasat prea mult la infuzat , sau ati folosit prea mult ceai. De obicei timpul de infuzare e invers proportional cu cantitatea de ceai , pana la o limita.   De exemplu, pentru majoritatea ceaiurilor negre , eu infuzez maxim 10-15 secunde , si doar catre ultimele infuzii las mai mult. Acest lucru e valabil in stilul kung fu de preparare a ceaiului, unde ai o mai mare libertate.  Pentru stilul englezesc, se foloseste in general mai putin ceai , si timp mai mare de infuzare, dar si acela sa nu depaseasca un anumit timp ( e prea mare daca ceaiul e amar).

Daca vreti sa stiti mai multe despre ceaiurile negre chinezesti , gasiti un articol foarte bun aici .  Daca vreti sa cititi mai multe despre metoda de preparare kung fu, gasiti instructiuni aici.

Acest post are 2 comentarii :
09/01/2011, 17:18Infuzor Piao I + 50 grame ceai @ Calea Ceaiului

[…] puteti opta pentru 50 de grame din una din urmatoarele categorii: iasomnie, alb, verde, oolong , negru , puerh sau ceai artizanal (flori care se defac) . Mentionez ca acest tip de infuzor folosesc eu la […]

20/06/2015, 03:25Xing Jian Min – hong cha from Fujian @ Calea Ceaiului

[…] arată foarte bine. Pentru cei ce știu de Bai Ling Gong Fu, aceste frunze sunt puțin mai mici. E unul din cele mai fine ceaiuri care le-am văzut  în raza […]

Adauga comentariul tau