Cană portabilă

27/03/2011, postat in instrumente

Poate de înţeles,  prietenii şi apropriaţii se feresc să îmi facă cadouri legate de ceai. Se întamplă totuşi din când în când să primesc cadouri, cum e această cană portabilă de ceai.

Nu ştiu numele în română, dar are un triplu rol: cană, infuzor şi termos.   Practic se pun frunze în cană, se pune apă fierbinte iar apoi sita. Dupa un timp se poate bea. Nu orice ceai e potrivit , deoarece majoritatea când sunt  infuzate  prea mult la temperaturi mari devin amare, aşa că recomand  folosirea în acest fel şi la această temperatură doar pentru shu puerh.

Dacă e folosit numai ca rol de termos nu trebuie să va îngrijoraţi pentru asta.  Eu de multe ori folosesc cana pentru a pune surplusul de ceai de la o sesiune gong fu.

La vară o să prindă cel mai bine probabil, deoarce o să pot prepara foarte uşor ceai la rece.

.

Categorii:instrumente, Taguri:, , , 5 comentarii  
Acest post are 5 comentarii :
27/03/2011, 19:33Mihaela

Acest articol mi-a reamintit cat de mult am nevoie de un Piao I pentru a putea bea ceai mai calitativ si la servici. M-am hotarat sa comand de pe cantontea, cel mediu, la 500 ml. Crezi ca ar trebui sa mai astept pana vin ei in Romania? (ziceai ca vor sa faca niste schimbari, sa fie mai simplu cu transportul pentru noi).

27/03/2011, 20:46Cha

Nu o sa faca neaparat schimbari in privinta asta, ziceam ca produsele lor o sa fie disponibile si in Romania.

Pai numai transportul ce te costa, ca in rest ar fi cam tot pe acolo. Daca ti de transport, iti comand eu, pentru ca urmeaza sa fac o comanda. Daca nu , poti folosii codul de reducere CHADAO care e pentru blogul meu , si o sa ai 10% reducere. E posibil sa gasesti si pe site-uri gen ebay la preturi mai accesibile.

27/03/2011, 21:20Mihaela

Transportul nu e atat de mult, este 3.55 lire. Voi folosi cu siguranta codul de reducere, multumesc.
Nu ma complic cu site-uri ebay; vazusem produse similare tot la 100 lei pe un site romanesc si mai ieftin pe unul chinezesc, dar care trimite produsele in cateva luni. Cel mai bine e sa comand de pe Canton Tea.

28/03/2011, 10:03assiris

Mihaela, am vazut pe multe site-uri Piao și mai ieftine dar am dubii în ce privește calitatea lor și personal mă feresc să cumpăr ceva ieftin și de calitate îndoielnică mai ales cind e vorba de mase plastice în componență. Acesta este testat și certificat după cum am văzut, de mai multe laboratoare așa că… e mai bun decât cele ieftine gen “chinezisme” Așa am luat plasă cu un infuzor Fakelmann, ieftin de la SelGross. După ce mi s-a spart instantaneu și fără motiv cana, am văzut la tv un material în care aceste produse relativ ieftine se retrag de pe piață din cauza unui viciu de fabricație. Sita are marginile prost fasonate (ceea ce am constatat și eu) și zgârie fin sticla vasului ceea ce va duce iremediabil la spargerea lui instantanee, cum de altfel am pățit și eu. Și iar mi s-a confirmat zicala: sumt prea sărac sămi cumpăr lucruri ieftine!

28/03/2011, 10:53Mihaela

Multumesc Assiris pentr informatii. O sa imi comand de pe Canton Tea, ca sa fiu sigura de calitate.

Adauga comentariul tau