Ceai facut la rece

07/08/2010, postat in jurnal

Eu personal prefer ceaiul facut normal, dar cateodata si aceasta metoda prinde bine, mai ales cand pleci la drum  sau ai unele activitati mai grele. Totusi, nu as face cu cele mai bune ceaiuri a mele.  Pentru ceaiul din pozele astea, am folosit Yunnan Gold, dar am obtinut rezultate foarte foarte bune cu oolong-uri si cu white dragon pearl.  Folosind metoda urmatoare, care este foarte simpla,  veti obtine rezultate foarte bune.

Nu aveti nevoie decat de o sticla de plastic, niste ceai care va place  (albe, verzi, oolong scot rezultate foarte bune)  si apa. In sticla puneti o cantitate cat sa acopere fundul si un pic, apoi umpleti cu apa si lasati la frigider peste noapte. Atat 🙂 . Eventual, filtrati a doua zi.  Este foarte racoritor  si este o varianta mult mai buna decat sa arunci ceai fierbinte peste gheata.  In plus, nu riscati sa il preparati prost.

Atentie, cautati un ceai cat de cat decent.  In principiu daca va place fierbinte, o sa va placa si rece.  Ca o ultima nota, acest post intra in categoria jurnal, si nu in ceai, deoarece il consider mai mult o bautura racoritoare, se abate cam mult de la notiunea mea de ceai 🙂

Categorii:jurnal, Taguri:, , , 4 comentarii  
Acest post are 4 comentarii :
08/08/2010, 13:13Cristi Mosora

Deci nu avem nici o treaba cu apa clocotita? Pui apa rece peste ceai, si lasi la frigider?
Fara frigider merge? Sa lasi peste noapte la temperatura ambientala?(ma intereseaza daca da randament si daca esti plecat pe coclauri)
As vrea sa incerc cu plante autohtone, gen menta, tei, etc 🙂

19/08/2010, 09:35Cha

Salut , fara frigider merge chiar mai repede.

Merge si cu plante autohtone, in general cand cumperi de la plafar , ai instructiuni de preparare decot, infuzie, si cred ca la aceasta metoda ii zice macerare. De exemplul ceaiul de vasc sau macese asa se prepara. Timpul de macerare poate fi diferit, dar gusti si vezi.

19/08/2010, 11:58Cristi Mosora

Mersi fain de raspuns, am sa incerc cu urmatoarea ocazie 🙂

27/03/2011, 18:52Cană portabilă @ Calea Ceaiului

[…] vară o să prindă cel mai bine probabil, deoarce o să pot prepara foarte uşor ceai la rece. .gallery { margin: auto; background:#f5f5f5; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Adauga comentariul tau