Ceainice Yixing

12/04/2010, postat in jurnal

Atentie,  sursa de unde cumparam eu are acum magazin online .  Magazinul se numeste Yunnan Sourcing,   gasiti si o foarte mare selectie de puerh acolo.

Daca nu puteti cumpara online , va pot ajuta eu cand mai comand. Atentie, eu nu fac comert, ajut doar pasionatii sa isi gaseasca ceainice . Imi permit si sa refuz pe oricine pe motive subiective (dar tot legate de ceai:) ).

Pentru fiecare ceainic in parte am mai multe informatii, pe care o sa le updatez mai tarziu sau la cerere.

Categorii:jurnal, Taguri:, , 4 comentarii  
Acest post are 4 comentarii :
06/09/2010, 22:16assiris

Am inceput si eu sa fiu pasionat de ceai si vreau sa beau ceai de calitate din mai multe motive pe care nu le insir aici. In curind o sa primesc iar niste ceai din Japonia. Anul trecut am primit un pachetel care… nu se compara cu nici un ceai verde de pe piata romaneasca. Am avut ocazia sa gust un ceai adevarat.
Multa lume nu agreaza ceaiul si in special cel verde din cauza (banala) ca nu știu sa și-l prepare.
Am avut ambitia sa imi cumpar un termometru electronic cu sonda si am facut un ceai dupa toate regulile, in special respectind temperatura de preparare si… 🙂 am simtit gustul ceaiului.
Referitor la ceainice, unde gasesc informatii referitoare la ceainice. Banuiesc, ca nu orice ceainic este bun de facut ceai “adevarat”. Care este secretul lor?

07/09/2010, 09:43Cha

De fiecare data ma bucur cand citesc sau aud de cineva ca tine. Daca iti cumperi un kyusu si cateva cesti japoneze, nu o sa fie nevoie de termometru, deoarece metoda lor este destul de simpla si adaptata pentru ceaiurile japoneze . Aici un ghid simplu pentru metoda sencha . La mine pe site descrierea procedeului se gaseste aici

Si despre ceainice da, intuiesti bine . E prea mult de explicat intr-un comentariu si eu inca invat despre asta. Pe scurt, forma, capacitatea si tipul materialului si viteza cu care curge conteaza foarte mult. Studiul ceaiului inseamna si studiul ceainicelor si a apei, dar din pacate la noi in tara e greu de realizat din cauza ca nu se gasesc si nu ai de la cine invata. Pe langa asta si daca se gasesc, un incepator nu poate fi sigur de calitate si orice incercare esuata are ca efect un fel de blamare care e indreptata ori spre comerciant ori spre abilitatile proprii. Candva , site-ul meu o sa contina mai multe informatii, dar nu pun acuma, pentru ca prefer sa pun informatie pe care o stapanesc cat de cat si nu ce am citit si auzit.

10/09/2010, 06:52assiris

“un incepator nu poate fi sigur de calitate si orice” seamana cu a invata o limba straina de unul singur, nu ai certitudinea ca o vei vorbi corect decit daca ajungi intr-o colectivitate care sa-ti confirme asta.
Acest site contine informatii (in intentie) doar despre ceaiul din china si/sau japonia sau pooate contine si despre alte tari cu oarecare cult al ceaiului. Ma refer aici la modul de a face/consuma ceai in Anglia (celebrul five o’clock tea” sau in Rusia unde exista celebrele samovare. M-am uitat pe net dar nu am gasit (inca) materiale despre modul de a consuma ceai al rusilor si al englezilor. Cred ca ar fi interesant de citit ceva si din experienta lor.
P.S. Am cautat si inca nu prea am gasit de unde sa-mi iau un kyusu decit aici: http://www.littlevietnam.ro/ceramica/seturi-de-ceai/145-set-ceai.html dar care nu prea imi inspira incredere. Am vb cu prietena din japonia si a spus sa fiu atent caci din unele vase ca acesta iese in ceai culoare folosita la confectionarea lui. Daca nu gasesc, o sa o rog pe ea sa-mi aduca unul desi am cam incarcat-o cu ce am cerut pana acum printre care si o masina de facut takoyaki (pentru casa nu comert).
Cred ca daca as vorbi cu un olar de la noi ar putea foarte simplu sa-mi faca un astfel de recipient din lut smaltuit daca cu si au asa ceva. Pe 14 octombrie este mare sarbatoare la Iasi, Cuv. Parascheva si zilele Iasului cind vine “toata floarea ce-a vestita” a mestesugarilor.

10/09/2010, 09:56Cha

Mai adug la carturesti din cand in cand, si la Demmers, de portelan. Fiind de portelan nu dauneaza gustului. Dar daca ai posibilitatea sa iti aduca cineva din Japonia, atunci asa ar fi cel mai bine.

Exista si metoda englezeasca (la sectiunea preparare e cu un singur ceainic , iar video se gaseste aici) , dar prefer ceaiul Chinezesc. In Anglia, marea majoritate beau Camellia Sinensis Assamica (care e o alta varietate de planta) . Metoda in sine e buna cateodata, dar nu poate scoate ce e mai bun dintr-un ceai , parerea mea.

Cat despre metoda ruseasca, o sa updatez candva site-ul , dar pe blog eu o sa scriu in general despre ceaiuri chinezesti ( cha dao – e termen chinezesc).

Adauga comentariul tau