ceaiul care l-am asteptat toata ziua, un pu’erh verde

03/06/2009, postat in ceai,jurnal,puerh

Astazi a fost o zi lunga , in mare parte din cauza ca nu aveam chef de munca .  De dimineata am visat sa beau acest ceai.  E foarte potrivit dupa o zi lunga , mai ales ca iti tine de urat mult timp. Cu fiecare infuzie un pic altfel , si multe infuzii succesive , parca ai sta la povesti cu cineva.  Pe langa aceasta , gustul acestui ceai se schimba de la un an la altul  (devinde tot mai bun :D) .  Am baut acelasi ceai , din 2003 , si era total diferit , cu un gust usor de mar. Si nu era fermentat ca si pu’erh-ul standard. Oricum , am mai facut odata vreo 200 de poze pentru a pregatii un post in care descriu si pu’erh si ceremonia gong fu mai in detaliu , dar astazi vreau doar sa zic ca e bun , si ca ma bucur ca l-am baut.

M-am mai  jucat cu aparatul , asa ca am pus cateva poze .  Promit ca revin cu un post  , iar cand vine acel post o sa updatez si site-ul cu sectiunea de pu’erh.

O sa revin cu informatii mai multe. Si o sa anunt cand se deschide teashop-ul din Cluj Napoca de la care veti putea cumpara si gusta acest minunat ceai ( si  nu numai acesta bineinteles).

Okay , incerc sa pun un update doua pe site inainte sa ma pun sa dorm , numai bine.

Categorii:ceai, jurnal, puerh, Taguri:, , , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
04/06/2009, 20:49Cornel

Pu erhu-ul este si preferatul meu. Cu toate ca il savurez mai mult pe cel “negru”, imi place si cel verde. Tin minte cand am baut prima data pu erh … a fost o experienta interesanta. Si forma de presentare este deosebita. Insa ce ma fascineaza cel mai mult este faptul ca este un ceai ce fermenteaza incet, dar sigur, ani intregi.
Felicitari pentru prezentare 🙂

04/06/2009, 21:35Cha

Da , isi schimba gustul in fiecare an. Si are perioade cand e foarte bun , apoi sta un pic , iar e foarte bun , etc. Si tine mult. Eu am fost foarte impresionat cand am baut prima data. Si imi place ca chiar poti face muulte infuzii din pu’erh-uri.

Adauga comentariul tau