Cha Bu

13/11/2010, postat in gongfu

O parte dintre voi sunteţi familiari deja cu tăviţele de ceai.  Ei bine, nu este un instrument absolut necesar pentru a prepara ceai chinezesc.  În ultimele luni prefer să folosesc un Cha Bu . Literar,  (cred că ) se traduce ‘o bucată de material pentru ceai’.

Tea setups without a  tea table

Dacă aveţi un pic de experienţă gongfu, garantez că o să vă simţiti oarecum eliberaţi dupa ce folosiţi un Cha Bu.   Din punct de vedere creativ, o să aveţi mult mai multe posibilităţi să aranjaţi setul de ceai, pentru o experienţa ( Cha Xi) unică de fiecare dată.  Fiind mai uşor de intreţinut şi depozitat decât masuţele de ceai,  o să aveţi la îndemână mult mai multe posibilităţi .

Tea setups without a  tea table

Un efect direct pe care o să îl simţiţi la început,  e că atenţia vi se va îndrepta mai mult spre ceai. Nu o să aveţi luxul de a vărsa prea mult ceai, aşa că veţi fi mult mai atenţi la felul cum veţi turna.  Pentru surplusul de apă, puţeti folosii  două vase. Un teaboat, care poate fi un vas adânc simplu, şi încă un vas adânc  pe care îl ţineţi pe margine. Primul colectează apa pe care o veţi turna pe ceainic, iar al doilea, apa pe care o folosiţi la clătitul ceaiului şi al ceştilor. Când folosiţi gaiwan, aveţi nevoie doar de un bol adiţional.
Hung Shui Oolong, Fall 2009

Repet încă odată, când vine vorba de creativitate,  acest mod de a aşeza ceaiul mi se pare cel mai potrivit.  Un Cha Bu are trei straturi,  cel din mijloc fiind făcut special să absoarbă eventualele picături de ceai. Deşi câteva picături de ceai nu au nimic, totuşi, ar fi bine să nu se verse prea mult ceai pe el, deoarece,  în cele din urma, nu este o tăviţă.

Jing Qu Hon Mei
Bineînţeles, se pot obţine aranjamente plăcute chiar şi fără un Cha Bu.
2003 Sheng Puerh from Yiwu, Yunnan

Categorii:gongfu, Taguri:, , , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau