Cum facem shu puerh cu o cească

30/03/2011, postat in gongfu,preparare,video

Această metodă este potrivită pentru resturi de shu sau cantităţi mai mici .  Rezultatul este diferit de  alte metode de preparare. Nu mai bun, nu mai rău, doar diferit.   Cineva obişnuit să prepare ceai în yixing-uri aproape nu va remarca la prima sorbitură că are un shu în ceaşcă.

În viitorul post din serie voi aborda prepararea shu puerh-ului  folosind gaiwan-ul.

Acest post are 3 comentarii :
31/03/2011, 09:59Cealaltă Ancuţă

Ceva de genul am făcut eu, numai că eu acopeream ceaşca (mai înaltă, formă asemănătoare gaiwanului) pe timpul preparării. 🙂 Dar foarte interesantă şi varianta asta. Cât laşi ceaiul (am văzut că e tăiat filmuleţul) pentru a avea un gust corespunzător?

31/03/2011, 10:30Cha

Avantajul e ca poti gusta, si asa stii cel mai usor :). E bine sa gusti din cand in cand, isi da drumu la culoare , pana atunci ramane pe fundul cestii ( odata cu culoarea si gustul).

31/03/2011, 22:34Cum fac shu puerh folosind un gaiwan @ Calea Ceaiului

[…] Ceaiul este acelaşi ca şi în cazul postului legat de preparea shu puerh -ului folosind o ceaşcă. […]

Adauga comentariul tau