Cum preparam ceaiul folosind o cana

22/07/2009, postat in preparare,video

Imediat am sa postez filmul si pe site.

Eu personal nu prepar ceaiul intr-o cana decat cand nu am alta solutie. Daca ati primit ceva ceai , si nu aveti in ce il prepara, puteti incerca metoda asta.  Exista si o  metoda cu doua cani, pentru care o sa postez film weekendul asta  (sau urmatorul).

Nota: Metoda este descrisa aici , doar ca am sarit peste etapa cu apa rece pe fundul canii. Apa rece este necesara in cazul in care frunzele nu raman la fund folosind doar apa calda.

Deci :

  • puneti frunze de ceai pe fundul canii
  • turnati apa fierbinte
  • acoperiti cu o farfurioara
  • lasati 1 minut doua
  • serviti ceaiul (frunzele ar trebui sa fie la fund)
  • Repetati de care ori se poate

Metoda nu este practica daca beti incet prima infuzie deoarece ceaiul va devenii amar.   Este o metoda de gherila sa zic asa, potrivita  cand nu aveti cu ce altceva sa preparati ceai. O sa postez si video cu varianta cu doua cani care e mai practica in situatii de genul.

Enjoy.

Categorii:preparare, video, Taguri:, , , , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
27/07/2009, 18:32Jo

Am si eu o mica intrebare. Ca de la diletant la profesionist in ale ceaiului. Intrebare e referiotaoare la deozitarea ceaiului: e de preferat ca ceaiul sa fie depozitat in acele cutiute metalice (ma refer la cel varsat) sau in ambalajul in care a fost achizitionat (pungulitele acelea negre de obicei)? Banuiesc ca si modul de depozitare are o anumita relevanta pentru mentinerea calitatii si savorii ceaiului…

27/07/2009, 19:12Cha

Modul in care e pastrat ceaiul are o foarte mare importanta. Cel mai important lucru este sa fie ferit de aer. Cu cat este mai etans, cu atat mai bine pentru ceai. Daca poti scufunda in apa recipientul , si nu intra apa este bine . Ceaiurile verzi, mai ales cele japoneze , se degradeaza rapid la contact cu aerul. In principiu, ceaiul trebuie ferit de lumina, umiditate si aer.
Nu stiu sigur la ce te referi prin acele pungulite (oare Carturesti?) , dar daca nu sunt sigilate si cu folie de aluminiu in interior , nu poti pastra in ele ceaiul. O sa updatez site-ul cu aceste informatii si iti voi trimite mail.
Te rog sa imi mai scri daca ai intrebari , mersi ca mi-ai vizitat blogul.

P.S.: Am uitat sa specific ca cutiile metalice sunt bune , dar daca le deschizi intr-un mediu in care se formeaza condens repede ceaiul are de suferit. Eu personal am o cutie mare in care pastrez grosul ceaiului si o cutie mica din care consum. Cand se gate cutia mica, umplu din nou din cutia mare. In cutia mare il tin si intr-o punga care izoleaza si mai bine de aer. Pu’erh-urile le las sa respire , deci fara pungi ,iar matcha si unele oolong-uri le tin in frigider.

Adauga comentariul tau