Cum preparam ceaiul verde japonez – tamaryokoucha

08/09/2009, postat in ceai,preparare,verde

Pregateam un articol despre Tamaryokoucha si vazand pozele am zis ca mai postez un tutorial legat de prepararea ceaiului verde japonez.  Desi exista un tutorial video  (replicat la sfarsitul postului),  unii oameni prefera fotografii pas cu pas.

Ca sa recapitulez metoda japoneza ( citeste mai multe aici) , aveti nevoie de un ceainic , preferabil kyusu , si doua sau mai multe cesti (cu una in plus decat numarul total de cesti de care aveti nevoie).  Pe scurt , se toarna apa din ceainic in cesti , apoi dintr-o ceasca in alta , pana cand temperatura apei este potrivita pentru ceai, moment in care se toarna inapoi in ceainic, peste frunzele de ceai.

Pentru  un sencha de calitate medie , in general 2 ture sunt de-ajuns ,  dar pentru tamaryokoucha eu personal prefer sa trec ceaiul dintr-o ceasca in alta  de 3 ori, deoarece imi place mai tare cum iasa cu temperatura sub 80 de grade. Intr-un alt post o sa va arat ce se intampla la temperatura nepotrivita (primul indiciu : ceaiul nu mai e verde ) .

Urmatorul video se regaseste si pe site.

Acest post are 2 comentarii :
18/11/2009, 12:57Importanta luminii in perceperea culorii - tamaryokucha-sencha @ Calea Ceaiului

[…] doriti sa stiti cum se  prepara, am un tutorial video si unul foto . .gallery { margin: auto; background:#f5f5f5; } .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

03/06/2012, 17:00Cum se răceşte apa de ceai @ Calea Ceaiului

[…] temperatura, se trece dintr-o ceaşcă în alta de mai multe ori. Această metodă este explicată într-un post de al meu mai […]

Adauga comentariul tau