Cum spargem o turtă puerh

05/12/2010, postat in sfaturi,video

Filmuleţul de mai jos prezintă o metodă de a sparge o turtă puerh.  În mare, ideea este ca frunzele să se rupă cât mai puţin. În general, turtele se sparg pentru consum, iar cele pentru învechire se lasă întregi.

Se începe prin a insera un cuţit ascuţit si cu lama subţire în turtă, după modul în care este arătat în film. Apoi,  turta se va desprinde cu uşurinţă în două.  Observaţi ca după  nu rup direct, ci mişc uşor turta pâna cand aceasta se desprinde singură.

Am spart doar jumătate pentru ca cealaltă jumătate va fi pastrată în alt recipient pentru a observa de-a lungul timpului efectul vasului asupra ceaiului.

Categorii:sfaturi, video, Taguri:, , , 7 comentarii  
Acest post are 7 comentarii :
06/12/2010, 12:23Corina

Absolut minunat blogul, si instructiv si pentru incepatori.
Am stat ore in sir sa citesc si sa incerc sa inteleg, e intr-adevar o limba straina.
Imi place mult ceaiul, mai ales cel verde.
Ce fel de ceainic sugerati pentru inceputuri la ceaiul verde?
Am gasit aici ceainicele de fonta si cele Fung, oare sunt potrivite?Imi vine sa le incerc pe toate, desi probabil impresiile de inceput sunt rudimentare si necizelate.
http://www.kaffa-tea.ro/ceainice

Ati facut un nou adept.

06/12/2010, 14:55Cha

Buna,
ma bucur ca iti place. Iti recomand un ceainic de sticla, si sa nu fie foarte mare , dar totusi , frunzele sa aiba loc sa se desfaca. De asemenea, ceaiul sa fie de calitate, daca vrei iti trimit niste mostre sa ai referinta.

Daca nu e prea mare efort sa comanzi din Anglia, iti recomand pachetul asta: http://www.cantonteaco.com/christmas-tea-gifts/tea-infuser-pack.html . Pentru incepatori e cel mai potrivit instrument, dar nu se gaseste in Romania. Poti sa folosesti codul CHADAO pentru 10% reducere.

Mai exista o varianta mai ieftina si la indemana, procedeaza ca aici , dar cu ceai verde. De fapt , iti recomand oricum sa incerci. Ai grija sa torni apa pe margine si gusta din cand in cand dupa ce au trecut 30 de secunde si vezi cand iti place. Poate fac un post pe tema asta.

06/12/2010, 20:58Corina

Am asemenea boluri, poate nu cu asemenea incarcatura sufleteasca si vechime. Voi incerca, ma simt ca un copil in fata unui cadou.
Multumesc pentru oferta, deocamdata am comandat cateva variante de ceaiuri pe site-urile romanesti, sa ma familiarizez.
Neasteptata propunerea de ceainic de sticla, mi se par putin… din alt film.

20/01/2011, 23:22Mihaela

Buna. Iti urmaresc de mult timp blogul dar n-am avut niciodata “curajul” de a scrie ceva. Ma consider prea la inceput, prea necunoscatoare in acest domeniu. Dar imi doresc mult sa invat, as dori sa incerc sortimente de calitate.
Deocamdata ma aprovizionez de la magazinele de ceaiuri din oras, insa nu stiu cat de originale si calitative sunt acele ceaiuri Oolong (de ex).
Nu stiu nici cum sa-mi dau seama ce ceai e calitativ si ce e nu…poate imi poti da un sfat, o recomandare de site.

20/01/2011, 23:41Cha

Buna,
foloseste forma de contact sa imi dai adresa ta si o sa iti trimit cateva mostre sa ai referinta. Dupa, o sa iti fie mai usor sa alegi si sa apreciezi . (O sa fie placerea mea)

M-am uitat fugar la tine pe site (cand prind timp o sa ma uit mai atent) , si am vazut ca ai incercat un Oriental Beauty. Ca si o nota, trasatura caracteristica a acestui ceai e ca frunzele sunt muscate de insecte, deci nici intregi nici chiar aspectuoasa (ca si forma). Ceaiul e placut la ochi datorita varietatii de culori (ii zice si cinci culori sau ceva de genul).

Muscatura insectei provoaca niste reactii in frunza care ii dau gustul acela dulce. In trecut, datorita faptului ca frunzele nu erau intregi , se aruncau. Am scris toate atea ca sa iti zic ca sursa de unde ai luat descriere se inseala putin .

Notele mele despre acel ceai sunt aici.

21/01/2011, 10:35Mihaela

Multumesc pentru informatii, am mai modificat in textul de pe blog. De curand am mai primit un Oriental Beauty de la firma Ten Ren’s Tea (din Anglia cred, desi pe cutii scrie si in chineza). Cat de curand il incerc sa vad daca au acelasi gust, daca arata la fel.
Ti-am trimis aseara adresa mea, iti multumesc inca o data pentru generozitate!

04/09/2011, 15:53Cum se sparge un Tuo Cha @ Calea Ceaiului

[…] Metoda care am aratat-o pentru puerh nu va functiona si in cazul acestor tuo cha. E nevoie de ceva mai delicat. […]

Adauga comentariul tau