Cupele si importanta lor

21/08/2010, postat in gongfu

O sa introduc o serie de posturi care au ca rol constientizarea anumitor aspecte legate de ceai. Putem sa le numim niste experimente pe care le recomand sa le incercati pe fiecare in parte . Le-am cules din mai multe locuri, unele  de pe net, altelele de la unele persoane pe care le-am intalnit.  Indiferent  de unde stiu de ele,  ele aduc niste lectii importante.

Experimentul cestilor

Scopul acestui exercitiu e constientizarea importantei cupelor. Da , dimensiunea, forma, materialul si chiar si culoarea conteaza. Unele ceaiuri pur si simplu au un gust mai placut in anumite cupe.   V-am mai amintit de asta aici .

Okay, aveti nevoie de :

  • 2 grame dintr-un ceai din care sunteti obisnuit
  • un gaiwan sau un ceainic (preferabil gaiwan)
  • apa de ceai

Puteti sau nu puteti folosii un vas de servit ceaiul, dar recomandabil e sa turnati din gaiwan direct in cescute. Cantitatea de ceai e foarte mica pentru gongfu ( folosim tot infuzii scurte), asa ca gustul va fi mai slab. Folositi un ceai cu care sunteti obisnuit, pentru a nu fi distrasi de gusturi noi.

Scopul acestui experiment, este sa observati cat de ‘moale’ este ceaiul. Pur si simplu dati atentie felului in care se simte in gura, si cat de usor curge pe gat. Evaluati si senzatia de dupa.

Evident puteti repeta experimentul analizand si efectul pe care il are vasul de servit ceai, cum am facut si eu in imagine.

Spor .

Categorii:gongfu, Taguri:, , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau