Dan Cong Black

11/03/2012, postat in ceai,hong cha

Încă un ceai de la Compania Ceaiului care mie unul îmi place foarte mult. Despre Dan Cong am mai scris şi mai demult.  Există multe discuţii pe marginea Dan Cong, în care nu mă bag, dar în contextul acestui post ne referim la Dan Cong ca şi single bush.

Încă de la început frunzele se aseamănă cu cele a unor oolong-ui ne-rulate ( Mi Lan Dan Cong de exemplu), doar că la acest ceai oxidarea e dusă până la capăt.  În general la ceaiuri negre e foarte greu de păstrat acest aspect.  În momentul în care am achiziţionat acest ceai pentru Compania Ceaiului existau doar 5 kg per total din acest ceai, iar 1kg a venit la noi.

Gustul este foarte consistent de la o infuzie la alta şi nu a scăzut aproape deloc.  Din 3-4 grame am făcut aproximatv 1 l de ceai, în infuzii scurte . Ceaiul are acel aspect cremos care mie unul îmi indică un gust care are multe de oferit. Aftertaste-ul e plăcut , iar gustul oferă mai mult decât un simplu dulce.

Cu acest  ceai am încercat şi un nou fierbător, care,  cred că a contribuit la numărul  infuziilor, deoarece apa a fost mai de bună calitate.

.gallery {
margin: auto;
background:#f5f5f5;
}

.gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%; }

.gallery img {
/** border: 2px solid #cfcfcf; */
background:#fff; border:2px solid #e8e8e8
}
.gallery-caption {
margin-left: 0;
color:#666
}

Adauga comentariul tau