Despre beneficiile ceaiului și stilul de viață sănătos

27/08/2016, postat in jurnal

Am avut nu de mult niște dureri de spate. O vertebră mi s-a deplasat puțin și de abia mă ridicam din pat. Nu e nimic grav și știam că e doar un nerv prins. Cu toate astea, aveam niște dureri cumplite și timp de o zi de abia mă puteam ridica din pat.

Nici nu cred că pot să îmi imaginez ce greu trebuie sa le fie celor care suferă de boli groaznice. Ce greu e să încerci să schimbi, să rabzi și să nu lași asta să îți influențeze calitatea vieții. Nu cred că aș putea.

Când aveam magazinul mă mai sunau din cand în când familiile unor bolnavi de cancer. Ei citeau undeva că ceaiul matcha sau ceaiul verde sau orice alt ceai e bun contra cancerului. Eu nu puteam sa le zic că așa este. Îmi amintesc de tatăl unui copil bolnav care m-a sunat să întrebe daca am ceai matcha si tristețea în glasului lui când i-am spus ca nu avem. Mi-a spus că copilul lui are cancer. Mă gândesc și acum la el.

Acest tip de sfaturi vin de la indivizi care sunt deziluzionati. E mai usor sa crezi ca un cristal te vindeca (cand nu esti bolnav) decat ca oricand ne putem imbolnavii si muri.Sunt mulți indivizi relativ tineri care dau sfaturi de sănătate sau spritualitate. Ce poate înțelege cineva la 20, 30 despre un stil de viață sănătos?

 

 

Categorii:jurnal, Taguri: , un comentariu  
Acest post are un comentariu :
27/08/2016, 12:54assiris

Cand am inceput sa citesc articolul, ma asteptam la o continuare de genul: ” si dupa ce am baut ceai verde, durerea cumplita mi-a trecut ca prin farmec si am putut sa ma ridic din pat”
Mare mi-a fost insa surpriza sa aflu ca toate sunt presupuneri cum ca ceaiul verde poate vindeca.
Eu cred ca nu poate vindeca dar poate ajuta la vindecare. Este la fel cum ai incerca sa desfaci un suruv cu o cheie. E intepenit si cu o teava (ceaiul !) nu-l vei putea desface dar legand-o de cheie, parghia se mareste si vei avea o alta forta.
Cat despre stilul de viata sanatos, oamenii il percep diferit. Pana pe la 50 de ani sau pana ce te incearca o boala, totul este roz, poti manca/bea/fuma orice si oricat dar dupa ce incepi sa testezi “intelepciunea” de care multi vorbasc dar tot multi nu stiu ce e aia, nu prea stii cum stau lucrurile.

Adauga comentariul tau