Jun Jian

13/01/2010, postat in ceai,verde

Un ceai verde chinezesc, pe care cei din Cluj il pot gasii la Panco ( Baba Novac nr 16, Drumul Ceaiului). Nu stiu prea multe de el , dar ceaiul este decent si surprinzator de bun pentru pretul lui. Tot ce pot spune e ca Jian inseamna varf sau sabie , iar Jun eminent. Deci cred ca numele e legat de forma ceaiului in primul rand.

Daca ati cumparat acest ceai , aveti grija sa nu faceti ceaiul cu apa prea fierbinte sau o sa beti apa calda . Nu e nevoie de masuri exacte , e suficient sa lasati apa 10 minute sa se raceasca dupa ce a fiert.  Puteti citi aici despre metoda  de preparare a ceaiului pe care o folosesc eu,  metoda valabila si pentru un gaiwan.

Categorii:ceai, verde, Taguri:, , , , , , , 4 comentarii  
Acest post are 4 comentarii :
14/01/2010, 19:27Misaki

Imi place tare instrumentarul tau 🙂 Se pare ca pana si Mos Craciun a inteles asta, altfel nu-mi explic cum de mi-a adus un ceainic si cupe din portelan japonez :)) Tinut minte: JunJian!

18/01/2010, 18:29Cha

Elo Misaki , ma bucur ca ai ajuns la mine pe blog. Daca si Mos Craciun a inteles asta , atunci e lucru bun :). Sa nu uiti sa dai o sansa si ceaiurilor chinezesti din cand in cand 🙂

16/02/2010, 01:17rvm

mai are panko un ceai verde foarte bun asemanator cu cele japoneze: Fujian Xiangcha

intre timp a reusit sa puna pe picioare si un site temporar: http://drumulceaiului.webs.com

16/02/2010, 01:28Cha

Am si din ala . Chiar de aduce catre japoneze, nu mi se pare . E ok ca iti place la panko, merita , (singurele) ceaiuri decente in cluj.

Adauga comentariul tau