La cumparaturi

06/06/2015, postat in jurnal

De cand am venit aici, caut un hong cha de o calitate mai buna. Weekendul trecut am fost pentru scurt timp in Kuala Lumpur si din intamplare am dat peste un magazin de ceai pe gustul meu.

Pana am ales ceaiurile pe care mi le-am dorit, am fost servit cu un ceai alb salbatic. Domnisoara care ma servea era foarte mandra de acest ceai si pe buna dreptate. Pe langa ca era foarte bun, era de pe plantatia familiei ei.

Stand la povesti am aflat ca e din provincia Fujian.  Am ales un Hong Cha facut chiar de familia ei. Am vazut poze cu plantatia si cu procesul de fabricare. E prima data cand am luat contact direct cu un producator mic si prima data cand am planificat o vizita pe o plantatia.

Cat timp am fost servit cu ceai, ea a stat tot timpul in picioare. Desi purta conversatia normal, atentia ei tot timpul era pe ceai.  In general, eu prefer sa servesc ceai jos, dar acesta e un obicei care mi-a placut si o sa incerc sa il port si eu cand serversc la mese mai inalte.

 

Pe langa acest hong cha, am ales si un shu puerh. La fel cum acum cativa ani urmaream oolong, aici urmaresc hei cha (liu bao) si puerh (despre asta in alt post).

 

 

 

 

Categorii:jurnal, Taguri: , un comentariu  
Acest post are un comentariu :
07/06/2015, 14:54Cha

Nu am auzit. Daca vor rapid, ei pur si simplu pun frunze intr-un pahar si dupa toarna apa fierbinte.

In unele restaurante, se pregateste un container mare de ceai in avans si se serveste de acolo.

Adauga comentariul tau