Linguri (scoops)

26/09/2010, postat in instrumente,jurnal

Mă plimbam prin oraş şi am dat de un stand cu  produse de lemn făcute manual de meşteşugari tradiţionali.  Am cumparat nişte linguri pe care o să le folosesc pentru ceai. Ele sunt de diferite mărimi şi cel mai important, foarte ieftine faţa de lingurile special  făcute pentru ceai.
Scoopsпокраска металлических поверхностей

Dacă nu aţi observat înca, nu e necesar ca absolut fiecare unealtă pe care o folosim sa fie ‘autentică’ . Nu e necesar ca lingura sau farfuria pe care o folosim sa fie făcută de un maestru, din material special şi în China . Pâna la urma,  scopul ei e de a lua frunze dintr-o parte pentru  a le pune in cealalaltă.  Tipul acesta de linguri e numai bun pentru ceaiuri rulate, dar nu numai.

Dacă e ceva în ce merită  (trebuie) investit, atunci acela e ceainicul (sau gaiwan-ul), cu restul lucrurilor ne putem descurca cu ce gasim aici.  Următorul lucru ar fi ceştile, abia apoi alte accesorii .  Acuma eu de exemplu caut foarte mult un fierbător  (kettle) pentru ca aşa ceva nu gaseşti aici calumea. Dar am stat multa vreme testând lucruri de aici si acum inţeleg necesitatea obţinerii unuia superior. O văd ca o investiţie de viaţă.  Şi că veni vorba, nu ştiţi un magazin de antichitaţi în Cluj, care vinde ceainice de argint ? Sau oriunde altundeva.

Acest post are 2 comentarii :
29/09/2010, 15:15S.

anunta-ma si pe mine cand gasesti asa ceva. Daca voi mai fi in viata pana atunci :))

07/12/2010, 16:16Corina

Mai gasesti din cand in cand pe okazii.ro la rubrica Antichitati si Arta

Adauga comentariul tau