Lu Shan Yun Wu , un ceai verde chinezesc

11/05/2009, postat in ceai,verde

Okay trebuie sa mentionez ca eu cred ca ce am obtinut eu e facatura. Adica calitate foarte de jos . Putina lume stie ca un ceai poate avea diferite grade , gradul 1 fiind calitatea premium.  Cititi putin aici despre aceasta. In fine , ar trebui sa fie un ceai premium , unul din top 10 in China.  Ceaiul e bun , dar ce am obtinut eu nu cred ca intra in top 500 China.

Daca vreti detalii despre cum se prepara ceaiul verde chinezesc , cititi aceasta pagina (pozele in curand) . Postul  descrie doar ceaiul , da detalii despre temperatura  si  poze din timpul prepararii.

Ceaiul Lu Shan Yu Wun s-ar traduce “Norii si Ceata Lu Shan-ului” , un munte taoist din China , cunoscut pentru peisajele lui superbe.  Acest munte este situat in provincia Jiangsi , intre raul Yangtze si lacul Poyang , care sunt in mare masura raspunzatoare pentru ceata si norii de pe munte.  Marea majoritate a plantelor de ceai de pe munte sunt salbatice , iar datorita cetii , au o concentratie mai mare de clorofila pentru a beneficia cat mai mult de lumina soarelui ,  unul din factorii care determina gustul placut al acestui ceai, care ar trebui sa fie usor dulceag si  improspator.

Nu am gasit instructiuni de temperatura specifice pentru acest ceai , mie imi place la temperaturi de 80 de grade sau mai jos , cu o lingura de ceai la 100 mililitri. E cam mult cand te gandesti ca o lingura de ceai se pune la 220-250 mililitri (o cana ) , dar eu folosesc metoda kung fu pentru ceaiurile chinezesti si beau 4-5  infuzii din asta. In poze , ceaiul e la a 4-a infuzie.  Din cand in cand fac si in gaiwan , detalii despre acesta  pe alta data.

Adauga comentariul tau