Mostre de ceai

27/12/2009, postat in jurnal

Okay , reusesc doar acuma sa postez despre ceaiurile ce au ajuns la voi , unii s-ar putea sa nu aveti din toate, dar cred ca majoritatea au ceaiurile acestea.

Bai Mu Dan – Un ceai alb de noua generatie , se face la o temperatura mai mica de 90 de grade. Aici gasiti un ceai alb similar , se prepara aproximativ la fel.

Yunnan Mao Feng –  Un ceai verde din Yunnan. Nu prea se cunosc multe la noi despre aceste ceaiuri. Foarte usor de facut , lasati apa sa se raceasca 10 minute inainte sa il preparati.  Este foarte similar cu acest ceai.

Wild Puerh –  Puerh din frunze de arbore de ceai salbatic. Mai multe despre acest ceai si cum se prepara aici .

Raw Puerh – Biluta de ceai care ati primit-o. Este un puerh la care fermentarea a fost accelerata in conditii de mediu controlate.  Prepararea se face cu apa clocotita. Prima data se spala ceaiul , cam 30-45 secunde , apoi  se infuzeaza de mai multe ori.  Odata ce frunzele s-au desfacut (va veti da seama) , timpul de infuzare va fi mult mai mic.

Jasmine Phoenix Dragon  Pearls – Ceai verde cu iasomnie. Un sortiment de la Demmers. Preparati-l la temperaturi joase , de catre 80 de grade. Frunzele trebuie sa se desfaca.

Toate ceaiurile se pot infuza de mai multe ori. Daca aveti un ceainic , puteti folosii acest tip de preparare .

http://blog.chadao.ro/cum-preparam-ceaiul-folosind-un-ceainic-clasic/
Categorii:jurnal, Taguri: , 4 comentarii  
Acest post are 4 comentarii :
20/01/2010, 18:03Belle de Jour

Este un blog foarte deosebit
Multumesc pentru toate informatiile de aici

20/01/2010, 23:19Cha

Sper sa iti fie de folos. Daca ai intrebari , sugestii sau corectii , nu ezita sa ma contactezi. De obicei raspund repede.

10/02/2010, 23:56LauraC

Sunt destul de la inceput in “aventura ” ceaiului. Desi beau de cativa ani, numai de curand am trecut la ceaiurile simple, nearomatizate, ceea ce m-a facut sa-mi doresc ceaiuri de calitate. Insa nu le cunosc, iar gustul meu nu este inca obisnuit cu toate subtilitatile ceaiurilor bune. Si la preparare am de invatat, cu toate ca stiam deja ca nu trebuie sa le “oparesc”. Dupa ce am citit aici, am incercat infuzarea scurta, repetata si mi-a placut foarte mult rezultatul.
Vreau sa te inteb daca stii ceva despre ceaiurile de la ahmad tea – e vorba de cele de aici: http://www.ahmadtea.ro/001_006_pag01.html Mai exact, m-ar interesa Milk Oolong, King Oolong, Silver Needle sau Sencha Kabuse. Am avut Royal Dragon Pearl si mi-a placut foarte mult. Se preta la infuzari repetate iar frunzele aratau bine, se dezvoltau frumos. Ei le prezinta ca pe niste ceaiuri de calitate si nici pretul nu este mic, daca acesta este un indiciu. Te rog sa-mi spui parerea ta.

11/02/2010, 00:28Cha

Ma bucur ca site-ul ti-a fost de ajutor. Ceaiul e atat de variat inca e pacat sa bei amestecaturi (unde e folosit ceai de proasta calitate si resturi de ceai) . Ma bucuri si ca ai trecut la ceaiuri nearomatizate (Tin sa amintesc ca e o diferenta intre ceai aromatizat si amestecaturi, mai scriu la sfarsit despre asta).

Nu stiu despre ceaiurile de la ahmad , dar pe mine descrierile nu ma incanta. Orice ceai bun care e chinezesc, de la un comerciant care se respecta trebuie sa contina urmatoarele date in primul rand :

* regiunea si eventual satul
* data(aprox) la care a fost cules

Daca un comerciant nu stie sa raspunda la astea, nu stie ce vinde. Si nu stie prea multe despre ceaiul chinezesc de asemenea. De exemplu, Silver Needle se produce numai in Fujian , si in 2 regiuni principale Zheng He and Fuding. Eu am de la 2 comercianti diferiti , din Fuding amandoa. In ziua de azi sunt alte regiuni care il produc similar, dar nu e cel veritabil sa zic asa (ca si cum un vin celebru din franta ar fi facut cu strugurii de aici , cu aceeasi reteta aprox) .

King Oolong – “Conform unei legende chinezesti, zeita milostiva a inspirat realizarea acestui faimos Oolong” – In acest caz e vorba despre Tie Gua Yin , exista si varietati care au titulatura King, dar noa , ar trebui mai multe detalii. E ceva generic presupun , facut pentru export la europeni (ar putea fi peste media celor gasite de obicei oricum)

Milk Oolong – iar nu ma incanta descriererea. Majoritatea vin din taiwan , si au mai multe detalii decat “Milk Oolong”. E un fel de subcategorie la Oolong. Cine il produce si cum poate avea un impact mare. Nu pot sa iti zic mai multe deoarece experienta mea “hands on” cu acest ceai nu e mare.

Sencha Kabuse – si aici trebuie macar data recoltarii si regiunea.

E posibil ca ceaiurile sa fie bune chiar daca nu sunt veritabile. Chiar sa fie mai bune decat majoritatea celor ce se gasesc. Daca ai un card si poti comanda de pe net, iti pot recomanda eu 2 siteuri din Anglia , de unde primesti ceai de prima calitate. Comanda ajunge in sub o saptamana.

In opinia mea .De obicei acest tip de companie vinde blenduri. Adica e un brand mare , care asigura niste produse. Pentru a asigura un gust constant , niste specialisti aleg mai multe (Frunze de )ceaiuri din aceeasi regiune sau regiuni diferite, pentru a putea fi preparate si a obtine exact aceelasi gust. Ori farmecu la ceai e ca difera de la an la an.

Asa, despre ceaiurile aromatizate versus amestecuri.
Ceaiurile aromatizate sunt preparate in asa fel incat sa isi traga aroma de la iasomnie de exemplu. Rezultatul este foarte diferit si mult superior (chiar daca mie personal nu imi place) unui ceai amestecat cu iasomnie.
Amestecurile de aici sunt in asa fel facute incat ca licoarea sa aiba gust de orice , doar de ceai nu. Asta din cauza ca e facut gresit si amar. De obicei se folosesc resturi de ceai.

Sper ca acest raspuns ajuta .

Adauga comentariul tau