Ne mai vedem

20/10/2012, postat in jurnal

Când am început, mi-am dorit mult să existe o categorie de băutori de ceai care știu aprecia și prepara ceaiul chinezesc. Acea categorie începe să prindă contur.

Lucrurile pe care le-am învățat cu ajutorul ceaiului nu se aplică doar pentru ceai. Se pot extinde pe aproape orice activități avem. La urma urmei e vorba de atenția și aprecierea momentului. Ar fi trist ca acest lucru să rămână doar pentru ceai. Mâncatul, e o activitate pe care fiecare din noi o pratică de regulă zilnic. Nu văd de ce nu s-ar da aceeași atenție mâncării. Aceleași principii care se aplică în aranjarea unui Cha Xi se pot aplica pentru aranjarea mesei. Aceleași principii pentru alegerea ceaiului se pot pune în practică pentru a putea alege mâncarea.  Cum ziceam într-un tweet, ceaiul nu trebuie să fie o evadare, trebuie să fie o completare. În lumea mea, nimic la ceai nu trebuie să fie diferit ca restul vieții. Pe cât posibil.

Eu doresc să mă concentrez mai mult asupra altor aspecte din viața mea, care să mă ajute în dezvoltarea mea. În trecut o mare parte a energiei mele era direcționată aici, dar acea perioadă se termină. Deși voi bea ceai în continuarea în fiecare dimineața și deși voi continua să studiez apa și instrumentele, aici voi scrie mai rar. Voi reface site-ul principal  astfel încât să centralizez și să refac anumite informații, astfel încât cei interesați să poată porni mai ușor și poate voi mai scrie din când în când și pe site-ul în engleză. Când voi simții acest lucru.  Nu mai sunt singurul care scrie constant, pe lângă cei pe care i-am amintit ( sunt și in sidebar), Bogdan a început să scrie și el pe colțul ceaiului. Cred că numărul de blog-uri dedicate ceaiului va crește.

Între timp, poate voi scrie pe un alt blog despre alte aspecte care nu sunt neapărat legate de ceai, dar aș putea zice că au aceeași bază.

 

Ne mai vedem.

 

 

 

Categorii:jurnal, Taguri: , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau