Noi prieteni

04/03/2012, postat in instrumente

Recent am adăugat câteva obiecte noi lucrurilor mele. Două din ele au legătură cu apa, iar unul , e o lingură speciala de puerh.

În timp ce lingura de puerh nu era absolut necesară (dar e frumoasă ), un bol de genul celor de mai jos mi-am dorit de mult. Dacă aţi observat în posturile mele, am o oarecare aplecare către stilul taiwanez de a face ceai. Până acum am folosit tot felul de boluri, unele chiar foarte frumoase şi vechi. O să le folosesc în continuare. Acesta pe care l-am achiziţionat recent este mult mai încăpător decât un bol normal şi mult mai stabil. În acelaşi timp arată foarte delicat şi fiind alb, o să dea o notă distinctă aranjamentelor mai închise la culoare.



Am achiziţionat şi un fierbător electric nou care e mult mai potrivit pentru turnat decât fierbătoarele ce se găsesc la noi.  Despre el o să scriu în alt post. Pot să fac o paranteză şi să zic că turnarea este extrem de importantă în ceaiul chinezesc.  Apa în general e foarte importantă şi fiecare atribut major al ei e o întreagă poveste. De exemplu, la oolong trebuie turnat într-un anumit fel pentru ca frunzele să se deschidă din prima infuzie. Ca să se deschidă din prima infuzie apa trebuie să fie cât mai fierbinte şi gaiwan-ul preîncălzit suficient.  Dupa ce s-au deschis frunzele se toarnă diferit. Acest gen de lucruri contează destul de mult şi după o vreme, apreciezi lucruri mici mai mult. De multe ori o prima turnare e stricată din cauza unui fierbător greu de manevrat.

Adauga comentariul tau