Numarul 8

02/09/2011, postat in ceai,jurnal

Au început ceaiurile pe care nu le ştiu. Numărul 8 e un ceai nemaipomenit de dulce, lucru care mie îmi place mult la ceaiurile negre.RPK Tramplin

Deoarece nu îl ştiam, am făcut testul cu ceaşca prima dată şi şi-a dat drumul la aromă şi gust, fără partea dulce.  Aşa aromă florală puternică are încât m-am gândit ca poate e un oolong foarte oxidat, deoarce am mai întâlnit  oolong-uri care să semene ca şi frunză cu acest ceai.

L-am făcut odata în gaiwan şi odată în ceainic.  După ce l-am făcut în gaiwan, partea florală a fost şi mai intensă , dar acum în paralel cu partea dulce. Partea florala mi-a amintit de un darjeeling pe care l-am baut mai demult. Ei bine, partea asta florală a acestui ceai eu o caut mai degrabă la un ceai alb, în infuziile următoare am încercat să o omor şi să cultiv partea dulce care mi-a plăcut foarte mult. Nu doar gustul era dulce, dar şi aftertaste-ul e foarte dulce şi persistent.

Categorii:ceai, jurnal, Taguri:, , 3 comentarii  
Acest post are 3 comentarii :
03/09/2011, 09:16Tudor

Inca un ceai negru de Yunnan, dar procesul de fermentare este mai lung decat durata obisnuita a Dian Hong-urilor clasice: Yi Mei Ren de pe muntele Wu Liang – primavara 2010.
Foarte floral, intr-adevar, chiar seamana cu un oolong. Mie mi-a iesit cel mai bine la rece.

03/09/2011, 12:38Tudor

Si incearca si nr. 15 🙂

03/09/2011, 16:02Cha

Ce interesant, chiar pe asta l-am deschis dupa. Mai am sa il fac in ceainic.

Adauga comentariul tau