Oolong

01/04/2012, postat in jurnal

image

Această ceaşcă e destul de importantă pentru mine. Deşi calitatea acestei fotografii lasă de dorit, nu am dorit să scap momentul. Este ultima ceaşcă dintr-o perioadă care s-a întins pe doi ani. În acest doi ani am studiat oolong-urile mai în profunzime.

De-a lungul acestei perioade am încercat zeci de oolong-uri, multe din ele din Taiwan.  Cel din imagine este dintr-o regiune care nu am încercat-o înainte, Tsui Feng,dar soilul plantei îl ştiu : luanze. Pot să zic ca m-am plimbat cu oolong-urile din 1970 până in 2011, am  încercat mai mulţi munţi, mai multe perioade de recoltare, mai multe tehnici de a face ceaiul. A fost o experienţă plăcută. Câteva au fost postate şi aici, dar majoritatea nu au ajuns pe blog, doar pe reţelele sociale.

Deşi am încercat multe, e doar începutul. Am o bază să studiez mai departe şi mai adânc. Până ajung din nou la oolong-uri, o să las cunoştinţele să se sedimenteze, iar până atunci o să mă concentrez pe altă categorie o perioadă.  Între timp, sper să ajung în Taiwan.

Cu aceşti doi ani pot liniştit să completez secţiunea legată de Taiwan de pe chadao (site-ul principal) şi voi da informaţii mai complete despre oolong.  Voi încerca să fac şi un nou tutorial de preparare pe care îl voi folosi şi pe Compania Ceaiului.

 

 

Categorii:jurnal, Taguri: , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau