Oriental Beauty Supreme Oolong Tea ( Dong Fang Mei Ren Wu Long)

02/04/2010, postat in ceai,oolong

Oriental Beauty , Dong Fang Mei Ren Wu Long , este un oolong taiwanez, puternic oxidat.   Este produs in regiunea  Wenshan si are un aspect aparte, fiind numit si ceaiul celor 5 culori.

Exista niste greieri de ceai  ( sau lacuste de ceai ? – tea cricket  ) care ataca ocazional culturile de ceai. In general, acestea  nu erau recoltate, deoarece erau considerate de calitate inferioara. La un moment dat, un fermier a produs ceai din aceste frunze, si a reusit sa il vanda destul de scump. In prezent, acest ceai este produs doar din frunze muscate de aceasta insecta, deoarece muscatura incepe oxidarea si ii da ceaiului o nota de dulce.

Cat despre nume, legenda spune ca regina Angliei, incantata de aspectul frunzelor , ar fi numit-o “Frumusetea din Est” , adica “Oriental Beauty“.

Oriental Beauty

Oolong-urile oxidate cum sunt acestea au nevoie de o temperatura cat mai ridicata , gradu lor de oxidare fiind de pana la 80% , deci aproape cat ceaiurile rosii (negre) . Daca folositi mai multe ceainice, atunci nu puteti prepara acest gen de ceai in acelasi ceainic pe care il folositi si la tie gua yin sau pouchong-uri. Ca de obicei, puteti vedea aici cum se prepara ceaiul in stil gong fu.

Puteti citi aici mai multe despre Oriental Beauty (In engleza).

Adauga comentariul tau