Perle D’Ambre

11/01/2011, postat in ceai,hong cha

La multi ani tuturor  şi vă mulţumesc ca aţi fost alături de mine. Sper ca anul acesta să putem bea ceai împreuna, mai ales cu cei care comunic mai des  şi pe mail.

Am să încep anul cu un ceai care mie îmi place foarte mult, în engleză Red Pearls, un ceai negru din Taiwan. Ceaiul nu se găseşte aproape nicăieri deoarece e destul de nou şi are producţie destul de mică.  Acest ceai nici nu avea nume  până în 2007, când numele i-a fost ales tot prin intermediul unui blog de ceai.

Red Pearls from Nantou, Taiwan

Din informaţia care a ajuns la mine, ceaiul este făcut din cultivarul Luanze. Pe lângă că este făcut dintr-un soi de ceai destinat oolong-ului, este şi rulat ca un oolong apoi prăjit de  4 ori.

Gustul, ca să repet, îmi place foarte mult.  E dulce (dar altfel de dulce decât în cazul unui Yunnan) şi are note de scortişoară (care chiar se simte).

Sper să mai pot face rost dupa ce mi se termină stocul.

Adauga comentariul tau