Puerh salbatic

03/08/2009, postat in ceai,jurnal,puerh

Puerh salbatic (wild). Sincer va trebui sa citesc si sa intreb mai mult despre acest tip de puerh, deoarece nu prea stiu prea multe despre el, deoarece multe puerh‘uri se fac din arbori salbatici, deci mai trebuie sa fie ceva  legat de denumirea ‘salbatic‘(sau nu).

Oricum , dupa cum veti vedea in poze arata interesant, iar tipul acesta de puerh  (ma refer la forma) este usor de tinut  si transportat. Ca si gust , imi aduce aminte de un puerh gatit (eu prefer cel vede mai mult, sau imbatranit natural). Cand vine vorba de puerh gatit (ripe puerh), am grija sa nu fac infuzii foarte lungi , din motive de gust personal.  Am transpirat gramada in timp ce am baut acest ceai si cred ca ar fi mers mai mult de 12 infuzii , dar de la infuzia 7-8 gustul era deja  mai slab. Oricum , acesta e un ceai care e bine sa il bei de-a lungul catorva ore, deoarece iasa prea multe infuzii sa il bei deodata.


Dupa cum vedeti in ultima poza , frunzele nu s-au desfacut complet. Sunt curios daca asa trebuie sau trebuie procedat intr-un anume fel. Un puerh normal se desface pe la a 4-a, 5-a infuzie. Dupa ce am terminat cu infuziile, am lasat de curiozitate ceaiul cam 5 minute in apa clocotita , si tot nu s-a desfacut. Ciudat. Poate trebuie rupt in bucati inainte. O sa intreb si o sa zic. Oricum gustul e ok .

Categorii:ceai, jurnal, puerh, Taguri:, , , , , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
27/12/2009, 00:06Mostre de ceai @ Calea Ceaiului

[…] –  Puerh din frunze de arbore de ceai salbatic. Mai multe despre acest ceai si cum se prepara aici […]

29/03/2010, 09:38Wild puerh – II @ Calea Ceaiului

[…] postat mai demult un post despre un wild puerh cumparat de la un comerciant local ( Panco de la Drumul Ceaiului ) .  Astazi, […]

Adauga comentariul tau