Red robe

27/03/2010, postat in ceai,fals

Am cumparat acest ceai din aeroportul din Hong Kong, intr-un last minute shop.

Numele lui e  Red Robe , si nu se da nici un alt detaliu. Ceaiul e ambalat frumos , intr-o cutie frumoasa si apoi intr-o punga de alumniu sigilata (macar atat) .

Ma asteptam sa fie la supra pret si de proasta calitate. Chiar e. Voiam sa vad daca ceaiul de proasta calitate de acolo e mai bun decat ceaiul de proasta calitate de aici. Si da, e mai bun decat cel de proasta calitate de aici.

Red Robe ma gandesc ca face referire la Big Red Robe (Da Hong Pao), sau ceaiurile din familia Red Robe . Da Hong Pao , cel adevarat , e un ceai foarte greu de obtinut, si  foarte foarte scump ( cititi mai multe aici ) . Cele nu chiar adevarate, dar facute din acelasi tip de planta, sunt si ele ceaiuri foarte bune, si ma gandesc ca pe luna viitoare o sa am si eu.  Ce am cumparat eu  ma gandesc ca e ceva ceai ieftin pentru turisti.

O sa scriu mai multe despre Hong Kong si ceai intr-un alt post , poate.  Am invatat multe acolo, si nu neaparat sorbind ceai .

Acest post are un comentariu :
24/06/2010, 12:45Acasa, Episodul 3, Red Robe @ Calea Ceaiului

[…] post a fost sa ma puna in miscare. Acest ceai l-am baut de dimineata, iar  despre el am scris aici. Ceaiul e numit Red Robe ( dar nu e autentic), si e un oolong oxidat , care seamana cu un ceai […]

Adauga comentariul tau