Sa fii prezent

07/08/2012, postat in jurnal

Suntem inca in vacanta asa ca acest post e scurt. Nu e despre ceai, ci doar o reflectie de a mea. Am scris de multe ori ca ceaiul te ajuta sa fii prezent, te ancoreaza in moment. E adevarat, dar e doar un instrument.  Scopul (al meu cel putin) e sa fii tot timpul prezent, nu doar cand bei ceai.

Pe masura ce a trecut timpul, ajutat si de alte activitati, am inceput sa practic aceasta ancorare si in alte activitati. Deciziile pe care le-am luat ma imping in aceasta directie. Ceaiul a devenit o parte organica a vietii mele (noastre mai bine zis) si nu se poate imagina o zi la noi acasa fara el.  Dar, dintr-un moment de solitudine a devenit un moment de familie si dintr-o reflectie a devenit un creuzet. Creuzet pentru ca inca experimentam lucruri la ceai care ne dicteaza decizii.  Experimentam un simt estetic ca apoi sa ne modelam casa.  Testam ideile noastre zi de zi prin diferite aranjamente. Pas cu pas ne ajutam de acest ‘instrument’.  Felul in care ne aranjam casa e profund influentat de ideile pe care le testam la ceai.  Modul in care calatorim acum si felul in care calatorim e profund influentat de sesiunile noastre de ceai. Pe scurt, suntem plecati  o luna si amandoi avem un ghiozdan in spate.  La fiecare, ghiozdanul contine lucruri de igiena personala si cam  doua tricouri, o pereche de pantaloni lungi si una de pantaloni scurti. La comun, un laptop si un kindle.

Ca multe lucruri in viata, ceaiul e un instrument si nu e singurul.  Orice om are o datorie fata de el si fata de cei din jur, si pentru a se desavarsi are la dispozitie tot felul de instrumente. Aceste instrumente, dupa ce sunt asimilate, devin parte integranta din noi pe masura ce creem un mod de viata. Lumea noastra se remodeleaza. Pe masura ce alegem alte instrumente, modelam tot mai mult.

Sper ca analogia este buna. Acest post este dedicat celor care cauta un lucru magic in ceai. Nu exista asa ceva.  Acel lucru magic e in noi, ceaiul (sau altceva) e doar un mod de a-l cultiva si manifesta.

Ne ‘vedem’ in septembrie.  Pana atunci, va doresc numai bine.

 

 

Categorii:jurnal, Taguri: , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau