Shui Xian Traditional

12/06/2011, postat in ceai,oolong

Foarte aproape de ceaiul dinainte este acest Shui Xian tradiţional. Practic, seamană foarte foarte mult.  Acesta în schimb este mai roasted (ma ajută oare cineva cu un termen în română pentru asta ?).

Având în vedere că e similar celuilalt, rămâne de înţeles că îmi place foarte tare. O să descriu mai mult de ce îi zice tradiţional.  Cuvântul tradiţional, în contextul oolong, e strâns legat de procesul de roasting. Practic, cea ce defineşte azi un oolong, acea prospeţime pe care toata lumea o adoră (inclusiv eu),  e ceva nou. Acea prospeţime nu ţine mult, motiv pentru care era preferat acest proces.  Multe oolong-uri care se maturează ( da şi în cazul lor se aplică) trec prin acest proces odată la câţiva ani.

În trecut,  oolong-urile care nu erau trecute prin acest proces  erau categorizate tot mao cha ( ceai neterminat). Era  comun ca cineva să cumpere ceai apoi să îl treacă prin procesul de roasting.   Astăzi din câte am aflat e o artă rară, pe care care sper să o apuc să o  învăţ şi eu cândva.

Adauga comentariul tau