Si s-a mai inchis un magazin de ceai chinezesc

13/06/2016, postat in jurnal

În toamnă Panko de la Drumul Ceaiului și-a închis ceainăria fizică, iar acum are doar magazinul virtual virtual. Cu ceva timp înainte, Ionela de la Tashi a făcut același lucru.

 
Random tea events
 

Din păcate e greu să ți o ceainărie curată cu ceai chinezesc de calitate în România.  Nu aș zice ca publicul nu e educat, aș zice ca nu e o nevoie reală iar publicul în larg nu are de ce să investească așa de mult pentru a savura o ceașcă de ceai.   În cele din urmă, nu suntem chinezi și oricum am lua-o ceaiul de înaltă calitate e un lux – nu o necesitate.

Ceaiurile care existau la Compania Ceaiului  erau extraordinare din punct de vedere calitativativ chiar și pentru chinezi (cu excepția puerh-ului si ceaiurilor învechite). Chiar și în Asia, în afara Chinei unde exista mall-uri de ceai,  e greu să găsești un magazin cu acea selecție. Dar suntem o mână de oameni în România care știm să preparăm astfel de ceaiuri.

Sper ca următoarea ceainărie chinezească fizică care se deschide să nu fie din pură pasiune și să fie făcută de cineva care știe exact cât să se compromită. O afacere e o afacere în cele din urmă, nu un club social. Pentru a reușii  e nevoie de multe aptitudini, aproape nici una legată de ceai.

 

Categorii:jurnal, Taguri: , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
25/06/2016, 23:02Ionela

😀 Mi-a mers bine la moral, multumesc! Mi-a venit tare greu inchiderea magazinului si ceainariei, dar am ales ce doresc mai mult.
Acum cateva ore a plecat de la mine Alex. Dupa o luuunga pauza sunt “back in business” . Gata, m-am reapucat serios de ceai! Cum am rezistat? 😀

25/06/2016, 23:04Ionela

Mi-a parut si mie tare rau cand am auzit de Drumul Ceaiului…eu una, le-am trimis pe toata lumea si oamenii si intorceau foarte multumiti.

Adauga comentariul tau