Stéphane Erler

31/08/2010, postat in jurnal

Pe blogul meu in limba engleza am publicat un interviu cu Stéphane Erler.  El este un student mai avansat al ceaiului care m-a influentat foarte mult. De fapt, multe lucruri le-am invatat de pe blogul lui sau  punand ocazional intrebari.

Spre deosebire de alti bloggeri, Stéphane este diferit.  In primul el studiaza cu un maestru de ceai care are o experienta de catava decenii in spate. Judecand dupa progresul lui Stéphane (se poate vedea pe blog), trebuie sa fie un maestru deosebit.

De asemenea, Stéphane invata si pe altii unele subtilitati pe care nu ai cum sa le prinzi altfel. Multi care au bloguri de ceai povestesc despre diferite arome  ( ce si le imagineaza sau nu) sau despre cate secunde au lasat ceaiul la infuzat.  In schimb, nu mentioneaza foarte multe aspecte cheie legate de ceai.  Pe blogul lui Stéphane gasiti destule informatii cat sa cresteti gradat. Informatia de care vorbesc poate  parea intimidanta, dar cu rabdare se poate.

Pe langa aceste lucri, pozele si aranjamentele lui sunt impresionante. E o placere sa te uiti la orice poza de la el de pe site.  Daca vi se par ca aranjamentele mele arata cat de cat bine, mai ganditi-va odata.  In raport cu el, eu sunt ca un copil care tocmai invata ceva nou.

Hung Shui Oolong, Fall 2009Tea setups without a  tea tableTea setups without a  tea tableTea at my parents home

Daca aceste poze de la mine v-au placut, urmatoarele de pe blogul lui o sa va impresioneze si mai tare. Diferenta de nivel e mai mult decat evidenta chiar si pentru cei ce nu stiu prea multe despre ceai.

Un interviu cu Stéphane Erler

Interviul se poate citi aici (limba engleza).

Adauga comentariul tau