Terminologie: Mao Feng si Mao Jian

02/01/2010, postat in sfaturi

Tea Evening, originally uploaded by chadao. Ceainicul contine  un ceia verde numit Yunnan Mao Feng

Deoarece sunt in proces de updatere de site , aduc aminte si pe blog de aceste 2 tehnici de culegere, care desemneaza niste ceaiuri caracteristice.

Mao Feng

Mao Feng nu este un ceai propriu zis, ci una din cele mai pretentioase tehnici de culegere a frunzelor. Astfel, se alege un mugure si doua frunze de dimensiuni egale. Orice ceai care nu are frunzele asa, nu poate fi numit mao feng. Titlul de mao feng nu este rezervat ceaiurilor verzi, de exemplu exista si Keemun Mao Feng, care este un ceai negru.

Astfel , fiecare regiune poate produce un ceai Mao Feng,care ca gust si aspect poate fi diferit fata de alta regiune. Cel mai celebru ceai verde Mao Feng este Huang Shan Mao Feng , unul dintre ceaiurile faimoase ale Chinei.

Mao Jian

Mao Jian reprezinta o alte tehnica de culegere a ceaiului, in care se aleg doua frunze si un mugure, dar una din frunze este un pic mai mare decat cealalta. In general frunzele folosite la aceste ceaiuri sunt mai mici decat pentru ceaiurile Mao Feng.

Cel mai celebru dintre ceaiurile verzi Mao Jian este Xin Yang Mao Jian, alt ceai faimos din China.

Cele 2 ceaiuri mentionate se traduc ca si Mao Feng-ul din Hung Shan si Mao Jian-ul din Xin Yang.  Un ceai Mao Feng sau Jian care se vinde fara a specifica locul de provenienta este cel mai probabil un fals. De tinut mine, forma frunzelor se verifica dupa ce ceaiul a fost infuzat.

Acest post are 2 comentarii :
05/01/2010, 18:23mononoke

Minunat loc aveti aici!

Multi ani fericiti va doresc!

05/01/2010, 23:15Cha

Multumesc mult pentru apreciere si la multi ani

Adauga comentariul tau