Tetereria

25/09/2011, postat in jurnal

Viața m-a adus din nou Barcelona. Sau mai exact munca m-a adus din nou in Barcelona.  Unul din primele lucruri pe care le-am făcut a fost să vizitez o ceainărie chinezească pe care data trecută nu am apucat să o vizitez. Tetereria.berryjam.ru

Yuan Jing Jing, proprietara magazinului, m-a contactat pe mail cu mult timp înainte, dar nu am știut că e e proprietara magazinului până ieri. Mai corect, co-proprietara magazinului. Ea și soțul ei au conduc împreună magazinul  de ceva timp.

Nu mai e nevoie să zic, m-am pierdut în ceainărie. Timpul s-a scurs destul de repede.  Pe lângă două ceaiuri extraordinare, am avut parte de o conversație foarte plăcută în jurul ceaiului, dar un pic altfel. Am discutat despre ce înseamnă ceaiul pentru  familie, afaceri, cultură  precum și cum alte lucruri influențează ceaiul. Am discutat despre cele 5 culori naturale de yixing și despre falsurile de pe piață.  Am învățat despre cele trei tipuri de aromă care apar în  așa numitele aroma cups. Am discutat și despre greutățile care le au cu importul și despre calitatea îndoielnică a unor furnizori din China. În afară de asta mi-am confirmat multe lucruri pe care le-am învățat și am aflat și cum se pronunță.

Pe parcursul discuției am fost încurajat de mai multe ori să îmi deschid propria mea ceainărie. Am învățat acolo că nu trebuie să o gândesc ca o afacere și cel mai important, nu trebuie să fie deschisă tot timpul. Poate fi deschisă câteva ore pe săptămână.

Ce m-a surprins e că, chiar și pentru un oraș ca și Barcelona, sunt doar doua ceainării cu ceai chinezesc de calitate.

Categorii:jurnal, Taguri:, , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau