Un Lung Ching , fals

11/06/2009, postat in ceai,fals

Cum lucrez 8 ore la un birou , am obiceiul sa imi duc cu mine ceaiuri.  Fara nici o exceptie duc ceaiuri nepretentioase si ce mai identific ca falsuri.

Lung Ching , Long Jing , Dragon Well , Fantana Dragonului este cel mai faimos din cele 10 ceaiuri faimoase ale Chinei.  In timpul dinstiei Qing a fost ridicat la rangul Gong Cha , ceai imperial, iar in prezent gradele superioare sunt rezervate oficialitatilor sau costa foarte mult.

Un Lung Ching de calitate nu vina aruncat in punga, vine ambalat cu grija , ferit de aer , cu cod de autenticitate si un certificat care pot fi verificate telefonic sau online.

Xi Hu Longjing , sau West Lake LongJing e varietatea de baza , si se creste pe o suprafata de 160  kilometri patrati.  Ceaiul e impartit in 7 grade ,  Jing Pin , Te Ji, si gradele  1 ,2 3,4 5.  Jing Pin este cel mai inalt grad , iar gradul 5 este cel mai slab. Aceste grade au fost specificate de orasul Hangzhou, iar primele doua grade pot vi verificate cu certificatul mentionat mai sus.   Jing Pin este cules astfel incat fiecare frunza are un mugure. La Te Ji , 70% din ceai este format dintr-o funza si un mugure , iar 30% dintr-o doua frunze si un mugure.  La gradul I  , 70% din doua frunze si un mugure si 30% dintr-o frunza si un mugure.  (Acum dati un ochi la pozele mele ).

80% din Long Jing-ul de pe piata  mondiala este fals.  Pe langa acesta care ii usor de identificat , se produce si in alte provincii cu aceeasi tehnica , dar cu alt ceai.   Mai sunt si altii care amesteca ceai de inalta calitate cu ceai de proasta calitate apoi il vand.

O sa scriu mai multe despre el cand o sa am unul autentic.

Adauga comentariul tau