Un nou început

20/12/2014, postat in jurnal

Recent , m-am mutat într-un loc mai aproape de modul meu  de a fi.  Odata cu mutarea, nu am luat nimic cu mine.

Primul lucru care l-am cumpărat, este un gaiwan. Gaiwan-ul este un instrument foarte flexibil și pentru mine este cea mai buna alegere când începi de la zero.

Ca și ceai, primul ceai care l-am cumpărat este un shu puerh. Este minunat să nu trebuiască să cauți mult. De fapt, l-am cumpărat  în timp ce căutam altceva.

Am vrut să scriu mai demult despre shu puerh. Este extraordinar de comod după o vreme. Pentru verde și oolong trebuie să lupți puțin. Trebuie să îl cauți proaspăt, trebuie sa ai grijă cum îl păstrezi, trebuie să ai grijă cât cumperi sau el își va pierde din prospețime.  Sunt și oolong-uri mai oxidate, dar nici unul nu se compara în  comoditate cu un ceai puerh.

În general, de la puerh știi la ce să te aștepți.  Daca știi fabrica, regiunea sau daca e un comerciant de încredere, e foarte puțin probabil să dai greș. Când alegi sheng ,  mai sunt unele nuanțe, dar pentru shu , în general e ok.

2014-12-20 09.12.49

 

 

Pe lângă acest ceai, am mai primit unul cadou. Ceaiul e decent, dar nu asta m-a impresionat. Este un ceai negru din Taiwan. În timp ce acasă vânam informația, faceam research, sau mă bazam pe experiență, aici există mult mai multă informație. Cutia de ceai are un număr și o serie. E producție certificată. Toate datele despre ceai, cine l-a făcut, când l-a facut sunt disponibile.  Cu alte cuvinte, nu există dubii despre autenticitate.

 

Categorii:jurnal, Taguri:, , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
25/12/2014, 23:13Diana

Welcome back si sa fie intr-un ceas bun schimbarea. 🙂

04/01/2015, 12:01Iulian

E bine sa te “auzim” din nou 🙂 Ne pare bine ca esti bine. Si….am vrea sa ne mai auzim 🙂

Adauga comentariul tau