Între est și vest

04/09/2016, postat in jurnal

Aseară am fost cu niște prieteni chinezi la un restaurant “western”. “Western restaurant” e echivalentul  cultural al restaurantelor  asiatice de la noi. Gustul e adaptat la standarde locale. Arată similar, dar nu e același lucru.

În Borneo o mare majoritate din populație sunt creștini. Pentru mine , e ciudat să văd chinezi să meargă la biserică în fiecare duminică. E și mai ciudat să îi văd chiar și pe tineri cum își fac cruce înainte de masă – un fapt social acceptat aici.

Cred că și pentru ei e ciudat să vadă un “westerner” care merge la mănăstiri budiste  și face ceai chinezesc.

 
DSC_0036

Acum două săptămâni am fost ales să fac ceai pentru călugări în cadrul unui eveniment budist ( echivalentul Paștelui sau Crăciunului ca și importanță pentru ei). În timp ce eu eram unul din cei doi experți în ceai, un alt chinez era expert în cafea.

 

Categorii:jurnal, Taguri: , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
04/09/2016, 12:47Puiu

Ceai… ceai… ceai…
Cam ce cantitate de ceai bea un chinez intr-o zi?
In orasele chineze, ceaiul este tot atat de cautat/consumat zilnic? Dar cafeaua?

06/09/2016, 10:31Cha

Nu pot standardiza. De la ocazional la restaurante sau la masa la indivizi care nu beau altceva decat ceai. Gong fu sunt putini care fac si traditia se pierde. Ceai verde nu prea beau, pentru ca nu se prea gaseste de calitate (e greu de pastrat). Puerh, jasmine tea , tie guan yin , oolong oxidat , ceai negru.

Adauga comentariul tau