Noul meu ceainic pentru puerh fermentat

24/12/2009, postat in instrumente,jurnal,puerh

Wild Puerh and new Teapot, originally uploaded by chadao.

Unul din ceainicele mele noi. Acesta este dedicat puerh-ului fermentat. Nu o sa va plictisesc cu detalii acum .  O sa mai auziti de acest ceainic :).

Categorii:instrumente, jurnal, puerh, Taguri:, , , 2 comentarii  
Acest post are 2 comentarii :
30/01/2010, 06:36Linda

Foarte drăguț oușorul. Chiar mă întrebam dacă un ceainic de genul yixing poate fi dedicat doar unui singur sortiment de ceai, sau unui anumit gen.

De unde îți comanzi ceainicele? eBay? Mă întrebam dacă s-ar găsi ustensile de ceai la magazinul chinezesc de la Dragonul Roșu- unde n-am fost niciodată, nu știu.

N-am citit tot blogul (încă), așa că poate ai menționat.. Dar există vreun club pentru amatorii de ceai la ne-plic? Chit că sunt 2-3 oameni în club, m-ar interesa.

– Linda

30/01/2010, 09:51Cha

Salut ,
tot timpul ma bucur cand exista cineva interesat de ceai. Da , se poate dedica un ceainic unui anumit sortiment , nu numai unui gen. De exemplu sunt care au numai pentru tie gua yin un ceainic , sau numai pentru yunnan gold . Eu momentan am asa : ceainic pentru negru , ceainic pentru verde , ceainic pentru oolong , ceainic pentru oolong fermentat , ceainic pentru puerh verde si ceainic pentru puerh fermentat . Vreau sa imi iau unul pentru negre putin afumate acuma.

Nu imi suna familiar Dragonul Rosu , e cumva in Bucuresti? (eu sunt din Cluj)

Ceainicele , am gasit pe eBay da , dar acuma comand in afara eBayului , deoarece de-a lungul timpului am ajuns sa mai cunosc in stanga si in dreapta.

Club : exista http://clubuldeceai.ro/ , dar nu stiu prea multe despre . Cei doi care l-au infiintat sunt din Constanta (au bloguri despre ceai si ei) . Mie mi-ar place mai mult sa ma intalnesc cu lume pasionata de ceai .

Numai bine , si multumesc de vizita.

Adauga comentariul tau