Wild puerh – II

29/03/2010, postat in ceai,puerh

Am postat mai demult un post despre un wild puerh cumparat de la un comerciant local ( Panco de la Drumul Ceaiului ) .  Astazi, acelasi puerh, dar intr-un ceainic adecvat, despre care voi scrie intr-un post separat.

Folosind acest ceainic, gustul si culoarea sunt mult mai pronuntate, iar numarul de infuzii aproape se dubleaza. M-am oprit cu pozele la 10 infuzii . In aceasta tura am folosit mai putin ceai, drept urmare culoarea a scazut mai repede. De obicei , se poate adauga o bucatica mica de puerh cand se intampla acest lucru, dupa care ceaiul e reimprospatat.

In caz ca  nu stiti cum se prepara puerh-ul , puteti revedea acest post . Pe scurt ,  aveti nevoie de apa clocotita si un ceainic care retine cat mai mult caldura.  Prima infuzie se tine pana la un minut si se arunca, apoi se prepara infuzii de 10-20 secunde. In caz ca ati lasat prea mult si devine amar , diluati infuzia cu apa fierbinte. Pe masura ce creste numarul infuziilor, cresteti si timpul de infuzare.

Da Hong Pao Clay "Dragon Egg" Long Dan Yixing teapot 110ml

Nota: In timp, am obtinut rezultate mai bune si cu gaiwan-ul (cu unul cu pereti mai grosi) si cu o cantitate mai mare de ceai.

Adauga comentariul tau