Xing Jian Min – hong cha from Fujian

20/06/2015, postat in ceai,hong cha

Acest ceai a fost cumpărat din Kuala Lumpur, direct de la un producător. Despre asta am scris deja.  Ce pot eu decifra din numele ceaiului este Xing Jian Min .

Min este numele tradițional pentru Fujian iar Jian  este folosit pentru muguri tineri si ascuțiți. Jian se mai traduce si sabie.  Penru Xing  traducerea, e puțin ambigua pentru mine, dar se folosește în contextul ceaiului când e vorba de o plantație de pe un  munte. Undeva pe ambalaj e  și numele muntelui – dar acest lucru e ascuns pentru mine la moment.

De notat că acest ceai e ambalat în plicuri mici, ca și unele oolong-uri. Explicația a fost că se păstrează mai bine.

Ceaiul arată foarte bine. Pentru cei ce știu de Bai Ling Gong Fu, aceste frunze sunt puțin mai mici. E unul din cele mai fine ceaiuri care le-am văzut  în raza asta de preț.

Fujian Hong Cha Purchased Kuala Lumpur

Pentru preparare,  ceaiul e foarte rabdător. La temperaturi înalte, bineînțeles, e nevoie de infuzii scurte.  Am văzut pe cineva mai priceput decât mine cum l-a preparat la temperatura mai joasă, infuzându-l de doua ori, dar despre  această metoda  o să scriu separat.

Gustul e dulce și delicat. Nu așa de dulce ca unele Yunnan-uri, dar mult mai aromat.   Mirosul este de asemenea plăcut și puternic. Infuzia are o culoare foarte plăcută.

Fujian Hong Cha Purchased Kuala Lumpur

Ca să rezum, acest ceai e o plăcere pentru toate simțurile.

Categorii:ceai, hong cha, Taguri:, , , 3 comentarii  
Acest post are 3 comentarii :
20/06/2015, 08:02assiris

Trebuie să fie o experiență gorzavă posibilitatea de a bea un ceai lângă o plantație, vă invidiez.

20/06/2015, 08:49Cha

Să nu se ințeleagă greșit. Producătorul are un magazin în Kuala Lumpur, eu l-am băut acasă la mine 🙂

20/06/2015, 16:14assiris

… și eu care credeam că ați pățit ca impăratului Shen-Nung, căzându-vă o frunză în bolul cu apă fierbinte… 🙂

Adauga comentariul tau