Yulan Dancong Oolong

12/01/2010, postat in ceai,oolong

Un ceai exceptional,  care arata frumos de la frunzele uscate, la infuzie si frunzele ude. Am folosit gaiwan-ul deoarece cantitatea de ceai care mi-a ramas nu mai era destula  pentru un ceainic, dar si pentru a observa mai bine frunzele.

Ceaiurile Dancong sunt ceaiuri facute dintr-un singur copac de ceai.  In teorie,  daca frunzele sunt prelucrate de un maestru de ceai bun, ceaiul obtinut este superior celor care au frunze din mai multi copaci. In practica, acest lucru este greu de verificat. Sunt foarte multi care afirma ca pur si simplu nu e posibil sa obtii atatea frunze dintr-un singur copac de ceai. De fapt, in ultima vreme pe partea de net a ceaiului a fost mare taraboi pe acest subiect, eu nu voi insista. Pot sa va zic doar ca acest ceai este excelent.

Am avut mai multe infuzii decat  sase, dar pentru acest post , sase poze sunt mai mult decat suficiente cred .  In caz ca nu ati notat, mai ales la oolong-uri si ceai rosu, nu mai dau detalii de infuzare, deoarece e irelevant. Cel putin pentru metoda gongfu, care o folosesc eu. Aceasta metoda lasa foarte mult loc de interpretare personala si de urmarire a propriului gust. Si de foarte multe ori fac ceaiul in functie de chef sau in functie de ce urmaresc .  Mentionez ca de-a lungul timpului  numarul de infuzii pe care il pot scoate dintr-un ceai  a crescut simtitor. Cu apa de calitate (izvor), te inveti  sa nu mai numeri infuziile.

Origine: Wu Dong Mountain, Chao Zhou, Guang Dong.
Recolta : Winter 2008
Varietate : Un singur copac,  Yu Lan
Altitude : 400m ~ 600m
Certificare: Productie mica , direct de la fermier

Acest post are un comentariu :
09/06/2010, 14:12Canton Tea Co @ Calea Ceaiului

[…] In poza de mai sus sunt niste frunze ude de Yulan Dancong. […]

Adauga comentariul tau