Yunnan Mao Feng

14/04/2010, postat in ceai,verde

Încă un ceai verde din Yunnan. Cum am zis aceste ceaiuri sunt aparte și au un gust specific. Cred că am vorbit despre mao feng într-un post anterior, dar acum va dau mai multe detalii despre acest ceai.

Acest ceai este din varietatea de Camellia Sinensis “frunză mare” (large leaf) . Spre deosebire de celelalte ceaiuri ( dar nu și din Yunnan), frunzele nu sunt rulate, iar frunzele și mugurii rămân întregi. De unde cumpăr eu, se găsește în două grade “Fancy Mao Feng” și “Premium Mao Feng“.

Origine: Muntele Yin Pan, Simao, Yunnan
Recolta: Februarie 2009.

Pozele sunt din vară sau toamnă, acum mă pregătesc să comand o tură din 2010. În caz că nu știți, acum apar ceaiurile verzi (cele mai bune) de anul acesta pe piață, vă sfătuiesc să vă cumpărați .


Yunnan Mao Feng

Câteva note despre ceaiurile verzi chinezesti

Ceaiul verde chinezesc se face cu apă fiartă care a stat să se răcească câteva minute (5-10), sau chiar mai mult, după preferințe. Deși ceaiurile verzi de Yunnan sunt destul de iertătoare, încercați totuși să păstrați o temperatură joasă. Va recoman un gaiwan, sau un ceainic de portelen pentru ceaiurile verzi în general. Dacă nu sunteți sigur cum se prepară, aici puteți vedea cum se prepară folosind un ceainic normal, iar aici prin metodă kung fu.

Dacă folosiți un ceainic normal, puteți lăsa la infuzat ceaiul până la un minut – două , dar atunci aveți grijă să fie temperatură mai joasă, deoarece nu o să vă ierte (ceaiul). În metoda kung fu se poate merge cu temperaturi mai mari, deși eu prefer câteodată (pentru gust) temperaturi mai joase și acolo.

In altă ordine de idei

Bogdan și Misaki , vă mulțumesc pentru subscribe ^_^ .

Categorii:ceai, verde, Taguri:, , , , Adauga comentariu  
Adauga comentariul tau